Šport
1073 ogledov

Po uspehu kariere hladen tuš za novopečeno teniško zvezdo

emma raducanu Epa
Emma Raducanu, odkritje letošnje sezone, je že končala z nastopi v puščavskem Indian Wellsu.

Britanka Emma Raducanu je izgubila prvi dvoboj po senzacionalni zmagi na odprtem prvenstvu ZDA pred dobrim mesecem dni in po hitrem postopku zaključila turnir masters v Indian Wellsu.

Osemnajstletnico je v 2. krogu turnirja s 6:4 in 6:2 premagala Belorusinja Aleksandra Sasnovič.

Raducanujeva, presenetljivo ime tako Wimbledona, kjer se je prebila do četrtfinala, kot grand slama v New Yorku, kjer je z zmago šokirala vso svetovno teniško javnost, na turnirjih elitne serije WTA tako še ni zabeležila zmage. Na treh turnirjih doslej je vsakič izgubila na uvodnem dvoboju.

Emma Raducanu | Avtor: Epa Epa

Pred OP ZDA je v 1. krogu izgubila na turnirju v San Joseju, pred Wimbledonu pa prav tako v 1. krogu v Nottinghamu. Več uspehov je doslej sicer imela na turnirjih nižjega ranga pod okriljem ITF in drugega ranga serije WTA.

V Indian Wellsu je kot nosilka nastopila v 2. krogu turnirja, proti 100. igralki sveta pa ni našla pravih rešitev. Sasnovičeva je predvsem izkoristila šibek drugi servis Raducanujeve in njeno nezmožnost zaključevati točke v izmenjavah za prepričljivo zmago.

V 3. krogu se bo Belorusinja pomerila z 11. nosilko Romunko Simono Halep.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.