"Če znaš, znaš! Tako v Evropi kot v ZDA."

Foto: Getty Images Luka Dončić
"Ni me strah prevzeti odgovornosti," pravi Luka Dončić.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić, ki v severnoameriški ligi žanje številne simpatije v dresu Dallas Mavericks, nenazadnje je v javnem glasovanju za tekmo zvezd dobil več kot štiri milijone glasov, je v pogovoru za MMC RTV Slovenija poudaril, da ga ni strah prevzeti odgovornosti v odločilnih trenutkih.

"Glede teh odločilnih metov je to tisto, kar imam rad. Ne bom okleval, ampak se bom odločal za te mete. Ni me strah prevzeti odgovornosti, imamo pa v ekipi veliko kakovostnih igralcev, ki lahko zaključujejo uspešno napade v teh odločilnih trenutkih," je novinarju Tilnu Jamniku, ki ga je obiskal v Dallasu, dejal mladenič, ki v svoji krstni sezoni v povprečju dosega 19,9 točke, 6,8 skoka in 5,3 podaje na tekmo, zaradi česar ga onkraj Atlantika že umeščajo v družbo velikih, kot sta Michael Jordan in Oscar Robertson, bolj ali manj jasno pa je, da je tudi glavni kandidat za novinca leta.

Tako žanje veliko pozornosti tudi med tekmeci, ki so vse bolj pozorni nanj v obrambi. Izpostavil je dva, ki sta zanj najhujša in najbolj čvrsta tekmeca. "Bi rekel, da Paul George in Jrue Holiday iz New Orleansa. Teh udarcev je bilo sicer že tudi prej kar nekaj, tako da ni to nič novega. Tudi ni nič posebnega in sem tega navajen že od prej. Mislim pa, da imajo vse ekipe dobre obrambne igralce, ki ves čas vršijo visok pritisk," meni Dončić, ki je v napadu prav tako izpostavil "svoja favorita".

Odzivi NBA legendi: Zasluži si igrati na tekmi

"Tukaj je res ogromno dobrih ekip in praktično res vsak lahko premaga vsakogar. Moja naloga je le, da igram vsako tekmo enako, da dam vse od sebe in preprosto igram košarko, ne glede na to, kdo je nasprotnik. Kar se tiče posameznikov, pa sta me ofenzivno navdušila Kevin Durant in James Harden, ki sta v napadu res izjemna," še pravi Dončić, ki je dodal, da se je na življenje v ZDA hitro navadil.

"Pričakoval sem, da se bom hitro navadil. Res je, da zdaj vse bolj spoznavam ligo in se vse bolje prilagajam. Kot pravim, sem vedel, da ne bom imel težav. Konec koncev je to košarka. Če jo igraš v Evropi ali v ZDA, je to košarka. Če znaš igrati košarko, si dober tako v Evropi kot v NBA. Povsod. Če pa ne, pa nisi dober nikjer," poudarja Dončić, ki se je dotaknil tudi medijske pozornosti, zgoščenosti tekem, lige kot šova in drugih tem.

Ve pa tudi, da v Sloveniji vlada prava evforija. "Da, to pa vem in so mi tudi povedali. Res sem hvaležen vsem Slovencem za vse, kar delajo zame, in da me tako podpirajo. Zelo sem vesel, da je tako. Vem, da jih veliko ponoči vstaja in gleda tekme. Res neverjetno."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 00:30 26. Januar 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v ==> www.3xDate.top

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.