Cedevita daleč od pravega okusa

Foto: Mega Mozzart/Dragana Stjepanović
Foto: Mega Mozzart/Dragana Stjepanović
Košarkarji beograjske Mege so v 9. krogu regionalne košarkarske lige Aba premagali Cedevito Olimpijo visoko s 104:75 (27:15, 50:34, 82:55).
Oglej si celoten članek

Košarkarji Olimpije so v Beograd odpotovali z neprijetno popotnico visokega poraza v evropskem pokalu med tednom na gostovanju v Podgorici. In tekmo v Beogradu so izredno slabo začeli. V prvih treh minutah niso dosegli koša in šele v četrti je Jacob Pullen s trojko zadel za 3:7, a kaj kmalu so gostitelji vodili že za 12 točk. Zmaji so bili izjemno neučinkoviti, saj so v uvodnih šestih minutah dosegli vsega en koš, kar je že nakazovalo poraz Ljubljančanov.

Razlika je naraščala in se v drugi četrtini dvignila že na 15 točk, ljubljanska obramba pa je do menjave strani prejela 50 košev. Ko je v tretjem delu prednost domačih zrasla na več kot 25 točk, je bil zmagovalec znan. Domači so bili na tekmi izrazito boljši pri zadetih metih, z 42:33 pa so prepričljivo dobili tudi skok pod obročema.

Foto: Mega Mozzart/Dragana Stjepanović Jaka Blažič

Pri Olimpiji je s 26 točkami, več kot tretjino za svojo ekipo, izstopal Jaka Blažič, pri zmagovalcih je bil s 23 točkami in osmimi skoki najboljši posameznik Hrvat Matej Rudan.

Po reprezentančnem premoru Cedevito Olimpijo v ligi Aba čaka naslednji nastop šele 5. decembra doma proti Zadru. A Jurica Golemac ne bo imel veliko časa za odpravljanje napak, saj bo lep del košarkarjev odsoten zaradi sodelovanja v reprezentanci Slovenije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.