Šport > Košarka
109 ogledov

Cedevita daleč od pravega okusa

Luka Rupnik Mega Mozzart/Dragana Stjepanović
Košarkarji beograjske Mege so v 9. krogu regionalne košarkarske lige Aba premagali Cedevito Olimpijo visoko s 104:75 (27:15, 50:34, 82:55).

Košarkarji Olimpije so v Beograd odpotovali z neprijetno popotnico visokega poraza v evropskem pokalu med tednom na gostovanju v Podgorici. In tekmo v Beogradu so izredno slabo začeli. V prvih treh minutah niso dosegli koša in šele v četrti je Jacob Pullen s trojko zadel za 3:7, a kaj kmalu so gostitelji vodili že za 12 točk. Zmaji so bili izjemno neučinkoviti, saj so v uvodnih šestih minutah dosegli vsega en koš, kar je že nakazovalo poraz Ljubljančanov.

Razlika je naraščala in se v drugi četrtini dvignila že na 15 točk, ljubljanska obramba pa je do menjave strani prejela 50 košev. Ko je v tretjem delu prednost domačih zrasla na več kot 25 točk, je bil zmagovalec znan. Domači so bili na tekmi izrazito boljši pri zadetih metih, z 42:33 pa so prepričljivo dobili tudi skok pod obročema.

Jaka Blažič | Avtor: Mega Mozzart/Dragana Stjepanović Mega Mozzart/Dragana Stjepanović

Pri Olimpiji je s 26 točkami, več kot tretjino za svojo ekipo, izstopal Jaka Blažič, pri zmagovalcih je bil s 23 točkami in osmimi skoki najboljši posameznik Hrvat Matej Rudan.

Po reprezentančnem premoru Cedevito Olimpijo v ligi Aba čaka naslednji nastop šele 5. decembra doma proti Zadru. A Jurica Golemac ne bo imel veliko časa za odpravljanje napak, saj bo lep del košarkarjev odsoten zaradi sodelovanja v reprezentanci Slovenije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice