Šport > Košarka
92 ogledov

Olimpija v gosteh do prvega poraza

Jacob Pullen twitter Cedevita Olimpija
Ljubljanski košarkarji so klonili na gostovanju v Turčiji.

Košarkarji Cedevite Olimpije so v 3. krogu evropskega pokala (skupina B) izgubili z Bursasporjem s 84:93 (26:21, 44:47, 60:71). Ljubljančani so tako doživeli prvi poraz.

Zmaji so na drugo gostovanje v novi sezoni evropskega pokala prišli z mislijo o podaljšanju niza zmag, vendar so se morali v drugem polčasu sprijazniti s slabim strelskim večerom in nezbranostjo v obrambi.

Turki so že v prvem polčasu dosegli 47 točk, a tedaj je Cedevita Olimpija še držala priključek. Spodletelo ji je ob zaključku tretjega dela in na začetku zadnjega. Bursaspor je v 29. minuti povedel s 66:56, na začetku zadnjih desetih minutah pa je imel že 16 točk naskoka (76:60).

Varovanci trenerja Jurice Golemca so se v 37. minuti tekmecu približali na 75:82, kaj več pa jim ni uspelo, saj v napadu niso imeli dovolj razpoloženih posameznikov, v obrambi pa niso uspeli ustaviti domačih strelcev, med katerimi sta izstopala Allerik Freeman z 22 točkami in Kevarrius Hayes z enaindvajsetimi.

Za Ljubljančane je Jaka Blažič dosegel 20 točk (met 5:9), po šestnajst pa sta jih dodala Jacob Pullen in Marcus Keene.

V 4. krogu bo Cedevita Olimpija 10. novembra gostila nemški Ratiopharm Ulm, vmes pa jo 6. novembra v Stožicah čaka še obračun s Splitom v regionalnem tekmovanju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice