Šport > Košarka
205 ogledov

Olimpija v Evropi ostaja stoodstotna

Jurica Golemac Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
Na prvi domači tekmi je Cedevita Olimpija premagala francoski Bourg.

Ljubljanski košarkarji so na drugi tekmi EuroCupa prišli še do druge zmage. Po lepi zmagi na Kanarskih otokih so izbranci Jurice Golemca gostili JL Bourg in slavili z 91:79.

Francozi so sicer odlično odprli tekmo in si s skoraj nezgrešljivim metom priigrali lepo prednost sredi prve četrtine. A domači so znali odgovoriti in so ob koncu prvih deset minut že prevzeli vodstvo, v drugo četrtino so tako gosttelji vstopili s prednostjo ene točke. Dvoboj je bil precej izenačen vse do konca tretje četrtine, ko so zmaji dvignili raven igre v obrambi in se prvič oddaljili na lepšo prednost.

Bourg je večji del zadnje četrtine zaostajal za nekaj točk, Ljubljančani pa so tudi v tem delu dobro odigrali končnico in na koncu prišli do 12 točk naskoka. 

Edo Murić je zbral 21 točk (met iz igre 7/10), točko manj je dosegel Marcus Keene. Ljubljančani so odlično metali za tri točke, zadeli so 14 od 26 poizkusov izza črte. Manj uspešni so bili pri prostih metih, kjer je bil izkoristek le 55-odstoten (11/20).

"Čestitke fantom in navijačem, ki so nam res pomagali. Spremljali smo dva različna polčasa. V prvem smo igrali napadalno košarko, česar nočemo, v drugem pa smo bili bolj agresivni, kar je dvignilo občinstvo, nam pa pomagalo do končne zmage. JL Bourg je dobra ekipa z nekaj težavami, a za nas je pomembna zmaga. Doma moramo zmagovati, če se želimo uvrstiti v naslednji krog tekmovanja," je po dvoboju dejal Golemac.

"Za nami je res lep dan. Stožice so bile dobro napolnjene in to se je pokazalo tudi v naši igri. Imeli smo posebno energijo. Hvala vsem navijačem, ki so prišli na tekmo. Lepo jih je bilo videti in igrati pred njimi. Upam, da bomo šli skupaj naprej, ker nam tako lahko uspe. V Evropskem pokalu nam gre za zdaj dobro, morali pa se bomo zbuditi tudi v regionalni ligi. Pomembno je, da kažemo napredek, saj igramo vse bolje in bolje, tako da bodo prišle tudi zmage. Smo šele na začetku sezone in všeč mi je, kako igramo. Razvijamo se v dobro ekipo," pa je menil Murić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice