Šport > Košarka
109 ogledov

Nova napeta končnica za zmaje

Jurica Golemac Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
Košarkarji Cedevite Olimpije so v 5. krogu lige Aba izgubili z Budućnostjo z 79:84 (20:22, 42:46, 55:57).

Košarkarji Cedevite Olimpije so doživeli tretji poraz v nizu v ligi Aba in drugega zapored pred domačo publiko. V Stožicah so ob slabem strelskem večeru in nezbrano odigrani končnici razočarali približno 3000 gledalcev.

Ljubljančani se počasi oddaljujejo od vrha razpredelnice in se morajo čim prej vrniti v zmagovalno serijo, če želijo konkurirati vodilnim ekipam v tekmovanju. Pred njimi je v naslednjem krogu gostovanje pri Igokei, nato pa sledijo na papirju lažji tekmeci, kot so Split, Mornar, Mega in Zadar.

Cedevita Olimpija je kljub katastrofalno odigrani tretji četrtini, v kateri je zadela le štiri mete iz igre (4:16), ohranila možnosti za zmago v zadnjih desetih minutah. Tri minute pred koncem tekme je povedla z 72:69, nato pa pobudo prepustila gostom, ki so z delnim izidom 12:4 obrnili potek in vpisali četrto zmago.

Ključna je bila trojka Dennisa Seeleyja točno minuto pred koncem, začinjena z osebno napako Jake Blažiča in dodatnim prostim metom za 79:76.

Olimpija je vrgla 32 trojk, imela 40,8-odsotni met iz igre, naredila 13 neizsiljenih napak, predvsem pa se je znova preveč zanašala na sposobnosti posameznikov. Jacob Pullen je tekmo končal pri 26 točkah (trojke 5:9), Jaka Blažič pa jih je dosegel 16 (met iz igre 5:14).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.