Cedevita Olimpija predstavila novo okrepitev

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
V Ljubljano se je preselil krilni košarkar z evroligaškimi izkušnjami.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkarski prvoligaš Cedevita Olimpija je ekipo okrepil s krilnim košarkarjem Rionom Brownom, so sporočili iz kluba. Osemindvajsetletni Američan je podpisal enoletno pogodbo.

Brown je delček minule sezone preživel tudi v Panathinaikosu, sicer pa ima še izkušnje iz Izraela, Belgije, Finske, Francije in Turčije.  Leta 2014 ni bil izbran na naboru lige NBA.

V minuli sezoni je v Evroligi odigral osem tekem, ob nekoliko nižji minutaži (malo več kot dve minuti na tekmo), pa je na teh osmih tekmah dosegel tri točke. Januarja letos se je preselil k Tofasu in v evropskem pokalu na treh tekmah beležil 12,7 točke, 3,0 asistence in 2,0 skoka.

V telovadnici 27-letni košarkar Zvezde umrl za posledicami infarkta

V grškem državnem prvenstvu je Brown na osmih tekmah v povprečju dosegal 6,3 točke, 2,3 asistence in 1,8 skoka, v turškem državnem prvenstvu pa je zaigral na petih tekmah in beležil 13,8 točke, 4,2 skoka in 3,2 podaje na obračun.

Veliko boljše predstave, s katerimi si je tudi prislužil mesto v grškem velikanu, je Brown prikazal v sezoni 2018/19, ko je, tudi v Ljubljani, nosil dres grškega Promitheasa Patrasa, s katerim se bo Cedevita Olimpija v sezoni 2020/21 pomerila v skupinskem delu evropskega pokala.

Osemindvajsetletnik je v povprečju dosegal 15,3 točke, 4,8 skoka in 1,9 asistence, na parketu pa je v povprečju prebil 27,6 minute. V devetem kolu skupinskega dela lige prvakov v sezoni 2018/19, je v Ljubljani proti zmajem v 20 minutah igre dosegel štiri točke in temu dodal po dva skoka in asistenci.

Tržnica Krka pripeljala izkušenega krilnega centra

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.