Šport > Košarka
75 ogledov

Krka pripeljala izkušenega krilnega centra

Jure Škifić FIBA
Najboljši slovenski košarkarski klubi sestavljajo kader za prihajajočo sezono.

Košarkarski klub Krka je v svoje vrste pripeljal hrvaškega krilnega centra Jureta Škifića. Gre za izkušenega igralca, ki je služboval v različnih klubih, med drugim v sezoni 2001/12 tudi v Zlatorogu v Laškem, so sporočili iz novomeškega kluba.

Rod Camphor Tržnica Šport Krko okrepil učinkoviti Američan

Škifić (1988, 204 cm) je prve košarkarske korake naredil v Zadru, od koder je šel za tri sezone v Dubrovnik, kjer se je kalil in razvijal pod taktirko trenerja Darka Kunceta. Tedanji trener Zadra Zmago Sagadin ga je vrnil v Zadar, kjer je ostal eno sezono (2009/10). Od tu ga je pot vodila k mestnemu tekmecu Boriku, od tu pa prvič na tuje, točneje v Slovenijo, kjer je bil leto dni član Zlatoroga Laško.

Po dveh sezonah na Reki je sledil nov odhod na tuje - sprva v Rusijo (Novosibirsk), potem pa na Poljsko (Polski Cukier Torun in Stal Ostrow) in Ciper (AEK Larnaca) ter v Francijo (Saint-Chamond). V lanski sezoni je v francoski ligi Pro B na tekmo beležil po 11,7 točke, 4,9 skoka in 1,7 podaje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.