Cedevita Olimpija zanesljivo premagala evroligaško ekipo

Foto: twitter Cedevita Olimpija Jaka Blažič
Na pripravljalni tekmi v Stožicah je Cedevita Olimpija z 82:65 premagala Bayern.
Oglej si celoten članek

Cedevita Olimpija je v pripravah na novo sezono gostila evroligaški Bayern, hkrati pa se je zasedba Jurice Golemca predstavila imenitnikom sezonske vstopnice, ki so si v razmaku nekaj sedežev lahko ogledali dvoboj v Stožicah.

Ljubljančani, ki so med sezonama dodobra spremenili zasedbo ekipe, so v prvi četrtini že priigrali nekaj točk prednosti, vendar so Münchenčani, zaradi poškodbe pri njih ni igral slovenski reprezentant Žan Mark Šiško, v zadnji minuti izenačili na 20:20.

A do konca četrtine so zmaji nanizali štiri točke, na začetku druge četrtine pa so z delnim izidom 6:0 povedli že za 10 točk. V naslednjih minutah so z dobro obrambo nato brez večjih težav ohranjali priigrano prednost, do največje v prvem polčasu pa so prišli deset sekund pred glavnim odmorom, ko je trojko iz kota zadel Rion Brown. Na semaforju se je izpisal rezultat 49:32.

Že v prvem polčasu je na parket sicer stopilo 10 košarkarjev Olimpije, edini, ki je ostal brez dosežene točke je bil mladi Dan Duščak. Od novincev v moštvu je Američan Kendrick Perry zbral 8 točk, hrvaški vetrenan Roko Leni Ukić pa 7. Prvi strelec pri domačih je bil sicer z 10 točkami kapetan Jaka Blažič.

Olimpija je prve točke v drugem polčasu dosegla šele po treh minutah igre v tretji četrtini, trojko je zadel še en novi član zmajev Alen Hodžić, a se ob še vedno solidni obrambi prednost ni topila. Ta je po novi trojki nekdanjega kapetana Kopra Primorske celo prvič narastla čez 20 točk (59:38). 

V zadnjo četrtino je Olimpija vstopila s prednostjo 68:50. Zmajem se je ustavilo v napadu, po dveh trojkah nemške zasedbe pa se je prednost ob polovici zadnje četrtine po dolgem času spustila ne enomestno številko (71:62). To pa je bilo pravzaprav vse, kar so zmogli košarkarji Bayerna, po uspešnem metu Eda Murića za tri točke je Olimpija slabe tri minute pred koncem vodila s 77:63. Piko na i je z novo trojko postavil Hodžić.

Cedevita Olimpija:
Radović, Perry 14, Hopkins 5, Duščak , Murić 8 (5 skokov), Ukić 11 (5 podaj), Blažič 10 (5 podaj), Brown 5, Hodžić 13, Dimec 2, Marinković 13 (9 skokov).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.