Cedevita Olimpija pripeljala novo veliko okrepitev

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Cedevito Olimpijo bo okrepil nemški reprezentant.
Oglej si celoten članek

Košarkarsko moštvo Cedevite Olimpije bo v novi tekmovalni sezoni močnejše za nemškega reprezentanta Maika Zirbesa, ki je z ljubljanskim klubom podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto, so sporočili iz ljubljanskega kolektiva.

208 centimetrov visok center se v Slovenijo seli iz kitajskega moštva Guangxi Weizhuang. Izkušnje ima tudi iz lige Aba, igral je za Crveno zvezdo, s katero je v svojem prvem obdobju nošenja rdeče-belega dresa osvojil dva naslova prvaka lige Aba ter dva naslova srbskega državnega prvaka.

Foto: Profimedia Maik Zirbes

Leta 2016 je podpisal pogodbo z izraelskim Maccabijem iz Tel Aviva, nato pa je bil v začetku prihodnjega leta posojen v domovino k Bayernu.

Leta 2017 je Zirbes tudi podpisal pogodbo za klub iz Bavarske, med drugim osvojil naslov nemškega državnega prvaka, a tam ostal le eno sezono in se leta 2018 znova preselil k rdeče-belim v Beograd.

Foto: Profimedia Maik Zirbes

S Crveno zvezdo je v sezoni 2018/19 najprej osvojil naslov prvaka superpokala lige Aba, sezono pa sklenil z naslovom prvaka tega tekmovanja. V regionalni ligi je v minuli sezoni v povprečju dosegal 7,7 točke in 3,9 skoka na tekmo v 15,6 minute na obračun.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.