Šport > Košarka
325 ogledov

Cedevita Olimpija pripeljala novo veliko okrepitev

Maik Zirbes Profimedia
Cedevito Olimpijo bo okrepil nemški reprezentant.

Košarkarsko moštvo Cedevite Olimpije bo v novi tekmovalni sezoni močnejše za nemškega reprezentanta Maika Zirbesa, ki je z ljubljanskim klubom podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto, so sporočili iz ljubljanskega kolektiva.

208 centimetrov visok center se v Slovenijo seli iz kitajskega moštva Guangxi Weizhuang. Izkušnje ima tudi iz lige Aba, igral je za Crveno zvezdo, s katero je v svojem prvem obdobju nošenja rdeče-belega dresa osvojil dva naslova prvaka lige Aba ter dva naslova srbskega državnega prvaka.

Maik Zirbes | Avtor: Profimedia Profimedia

Leta 2016 je podpisal pogodbo z izraelskim Maccabijem iz Tel Aviva, nato pa je bil v začetku prihodnjega leta posojen v domovino k Bayernu.

Leta 2017 je Zirbes tudi podpisal pogodbo za klub iz Bavarske, med drugim osvojil naslov nemškega državnega prvaka, a tam ostal le eno sezono in se leta 2018 znova preselil k rdeče-belim v Beograd.

Maik Zirbes | Avtor: Profimedia Profimedia

S Crveno zvezdo je v sezoni 2018/19 najprej osvojil naslov prvaka superpokala lige Aba, sezono pa sklenil z naslovom prvaka tega tekmovanja. V regionalni ligi je v minuli sezoni v povprečju dosegal 7,7 točke in 3,9 skoka na tekmo v 15,6 minute na obračun.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice