Šport > Košarka
463 ogledov

Neprijeten udarec za ambiciozen slovensko-hrvaški projekt

Cedevita Olimpija logo grb Reševalni pas/Twitter
Krovna košarkarska organizacija naših južnih sosedov je sprejela odločitev.

Hrvaška košarkarska zveza (HKS) je zavrnila zahtevo kluba Cedevita Junior, da bi v naslednjem tekmovalnem letu nastopili v HT Premier ligi. Kot so pojasnili, ni dokazov, da je Cedevita Junior pravni naslednik nekdanjega zagrebškega kluba Cedevita. Cedevita Junior bo tako svojo pot po vsem sodeč začela od najnižjega razreda hrvaške košarke.

Cedevita Olimpija logo grb Nova podoba Šport Slovenska legenda zasedla vpliven položaj pri Cedeviti Olimpiji

HKS je na svoji spletni strani pojasnil, da niso mogli sprejeti zahteve kluba Cedevita Junior, da bi tekmovali v prvi hrvaški ligi, ker bi šlo za pravno izjemo, ki bo dolgoročno lahko odprla vrsto pravnih in regulatornih vprašanj. Menijo, da Cedevita Junior kot novo ustanovljeni pravni subjekt ne more biti v bolj ugodnem položaju v primerjavi z ostalimi članicami HKS.

Odločitev zveze pomeni, da bo Cedevita Junior kot razvojno moštvo večkratnega hrvaškega prvaka začela svojo pot v tretji ligi center, ki predstavlja četrti razred hrvaške košarke. Kot še pojasnjuje danes Večernji list, gre za tekmovanje, ki je za razred nižje kot liga A-2 v kateri igra klub Mladost, v katerem igrajo mladinci in kadeti Cedevite.

V primeru takšnega razpleta bo namesto hrvaških podprvakov Cedevite, novi prvoligaš Dubrava iz Zagreba, ki je končal kot prvi pod črto v letošnjih kvalifikacijskih tekmah za popolnitev elitne lige. Iz Cedevite se niso še odzvali na torkovo sporočilo HKS.

Lastnik Cedevite in znani hrvaški podjetnik Emil Tedeschi se je zavedal možnih zapletov z razvojno ekipo Cedevita Junior, ki jo je pustil v Zagrebu, ko se je odločil združiti s Petrol Olimpijo. Ob združitvi je med drugim dejal, da pričakujejo nastop v nacionalni ligi, a je dejal, da to ni odvisno samo od njegove želje.

Medtem pa v Ljubljani pospešeno pripravljajo teren za uradno združitev Petrol Olimpije in Cedevite, ki sta oblikovali novo moštvo Cedevita Olimpija s sedežem v ljubljanskih Stožicah. Pričakuje se, da bo Cedevita Olimpija igrala v ligi ABA in EuroCupu, čeprav v Ljubljani upajo tudi na udeležbo v Evroligi.

Mark Cuban Smele napovedi Šport To bogati lastnik Dallasa pričakuje za Dončića
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.