Šport > Košarka
4846 ogledov

To bogati lastnik Dallasa pričakuje za Dončića

Mark Cuban
Mark Cuban je prepričan, da bo v karieri mladega Slovenca veliko vlogo igral razvoj tehnologije.

Pravkar končano sezono v ligi NBA so močno krojile poškodbe. V finalu so Golden State Warriors igrali brez zvednikov Kevina Duranta in Klaya Thompsona, prvi si je poškodoval Ahilovo tetivo, drugi pa strgal kolenske vezi.

luka dončić Dve drami Šport Tako je Luka Dončić pospremil slavji "svojih" ljubljenih ekip

Tako Durant kot Thompson bosta počivala več mesecev, še zdaleč pa nista edina, ki sta v preteklem tekmovalnem obdobju trpela za poškodbami. Večji del sezone je izpustil tudi LeBron James, še številni drugi zvezdniki pa so počivali zaradi takšnih in drugačnih zdravstvenih težav.

Vse višji tempo igre od košarkarjev zahteva več počitka in vrhunsko fizično pripravo, lastnik Dallas Mavericks Mark Cuban pa je prepričan, da bo tehnologija prinesla spremembe.

"Grozno je, kar se je zgodilo njima (Durantu in Thompsonu, op. a.)," je za TMZ povedal Cuban. "Toda prihaja nova tehnologija, ki pomaga pri analiziranju delov telesa, ki jih doslej nismo mogli natančno spremljati. Zadeve so še vedno v razvoju, toda prepričan sem, da bomo zaradi novih pripomočkov videli manj poškodb, ki nastanejo brez fizičnega kontakta."

Kawhi Leonard Ni pozabil Šport Pred sezono so se norčevali, zdaj se je nasmejal zadnji

Cuban je izpostavil razliko med stanjem ob koncu devetdesetih, ko je kot lastnik prvič prišel v ligo NBA. Dejal je, da so takrat igralci, ko so prešli v četrto desetletje življenja, veljali za stare. 

"Danes je drugače. Videli ste Dirka (Nowitzkega, op. a.), igral je do svojega 40. leta, v ligi je preživel 21 let. Tega bomo videli vse več," je pojasnil Cuban in v nadaljevanju izpostavil Luko Dončića.

"Ne vidim razloga, da ne bi fantje kot so Luka, ki danes v ligo prihajajo v najstniških letih, igrali 25 let. Če bodo razvijali svoje znanje, bodo ob pomoči tehnologije lahko igrali toliko časa," je optimistično zaključil Cuban.

Toronto stampedo Video Šport Po streljanju 1,6 milijona ljudi v paničen stampedo
Komentarjev 2
  • joze03 15:57 19.junij 2019.

    Ja mislim da bodo nekateri igral z palčko.