Šport > Košarka
1534 ogledov

Udarec strele prekinil tekmo, finale odločil neregularen koš v zadnji sekundi

Partizan Crvena zvezda Reševalni pas/Twitter
Četrta in obenem zadnja tekma finala srbske košarkarske lige med Crveno zvezdo in Partizanom je imela kontroverzen zaključek.

Crvena zvezda je na četrti tekmi finala KLS v dvorani Pionir odpravila mestnega rivala Partizana (75:76) in se po slavju s 3:1 v seriji dokopala do državnega naslova.

luka dončić Dve drami Šport Tako je Luka Dončić pospremil slavji "svojih" ljubljenih ekip

Srečanje je bilo, kot je za "večiti derbi" že v navadi, sila napeto in polno emocij. Črno-beli so pred svojimi glasnimi navijači vodili večino srečanja, tudi že za 14 točk, toda rdeče-beli so jih vztrajno lovili in izsilili dramatično končnico.

Na začetku zadnje četrtine se je zgodila še prekinitev, potem ko je po udarcu strele streha dvorane začela puščati, igralna površina pa je postala vlažna.

Anthony Randolph Video Šport Neverjetna zadnja minuta na Clásicu, pomagal tudi "Tonček"

Tik pred koncem tekme je Partizan vodil za točko, Zvezda pa je imela žogo. Odgovornost je prevzel Američan Billy Baron, krenil v levi prodor in natančno zaključil ob pisku sirene.

Igralci Zvezde so hitro zdrveli v slačilnico, saj se je s tribun vsul kup predmetov. Že v prenosu je bila Baronova akcija namreč zelo sumljiva, počasni posnetek pa je razkril, da je Američan očitno storil tri korake (nekateri so našteli celo štiri), preden je žogo položil v koš.

Po srečanju so bili v taboru Partizana razburjeni do te mere, da so vložili uradno pritožbo in zahtevali, da se obračun ponovi.

V poraženi ekipi je solidno igral slovenski reprezentant Aleksej Nikolić. V štirinajstih minutah je dosegel osem točk, tri skoke in dve asistenci.

KLS, finale (četrta tekma):

Partizan - Crvena Zvezda 75:76 (23:16, 19:18, 10:18, 23:24)  /1:3/
Gagić, Renfroe po 11; Baron 21.

/X:Y/ - izidi v zmagah; igrali so na tri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.