Šport > Košarka
1305 ogledov

"Ta tekma je ogledalo naše družbe"

Veličković Zagorac KK Partizan Reševalni pas/Twitter
Po kontroverznem mestnem derbiju je eden od vpletenih v javnost poslal zanimiv zapis.

Nogometni in košarkarski derbiji med Crveno zvezdo in Partizanom redko minejo v mirnem vzdušju. Nič drugače ni bilo na prvi tekmi finalne serije Košarkarske lige Srbije (KLS), ki jo je pred svojimi navijači dobila Zvezda (98:94).

Raptors Warriors NBA/Video Šport Ni še konec, Bojevniki utišali "Jurski Park"

Po "večnih" beograjskih derbijih poražena stran pogosto izraža nezadovoljstvo s sodniškimi odločitvami in benti nad obnašanjem nasprotnikovih navijačev.

V ponedeljek zvečer, ko so v dvorani Pionir prevladovali pristaši rdeče-belih, so bili člani Partizana tako izpostavljeni verbalni zlorabi, tarča na parket odvrženih predmetov in, po njihovem mnenju, žrtev sodnikov.

V drugem polčasu je bil po dveh hitrih tehničnih napakah izključen italijanski trener na klopi Partizana Andrea Trinchieri, "grobarje" pa so razjezile še številne druge odločitve. Po srečanju se je na družbenem omrežju oglasilo tudi klubsko vodstvo.

Andrea Trinchieri | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"KK Partizan ne bo dovolil, da bodo njegovi igralci in trenerji izpostavljeni stvarem, ki nimajo povezave s športom in bo storil vse, da jih zaščiti pred škandali, kakršen se je zgodil na nocojšnji tekmi! Zjutraj imamo sestanek, na katerem bomo resno razpravljali o tem, ali je sploh še smiselno nadaljevati z nastopi v KLS!" je na Twitterju zapisal predsednik črno-belega košarkarskega kolektiva Ostoja Mijailović.

Luka Dončić Ciudad de Mexico Šport Luka Dončić bo z Dallasom na mehiškem parketu spisal zgodovino

Še dlje pa je, na svoj način, šel igralec Partizana Rade Zagorac. Triindvajsetletni košarkar je na svojih družbenih kanalih zapisal nekaj stavkov, ki so odmevali precej bolj kot grožnje njegovega predsednika.

Rade Zagorac | Avtor: Facebook Facebook

"Crvena zvezda je odlična ekipa, ki je bila v letošnji sezoni že uspešna in moja namera ni, da blatim njene igralce in druge člane. Šport, kot eden najbolj verodostojnih ogledal določene skupnosti, nam lahko pove veliko in danes nam je povedal veliko. Kljub temu želim na stvari gledati pozitivno in zavedam se, da se moramo kot družba še precej razviti. Se vidimo v Pionirju," je zapisal Zagorac, leta 2016 na naboru lige NBA izbran s strani Boston Celtics.

Druga tekma finalne serije bo odigrana že v sredo, gostitelj bo Partizan. Ni izključeno, da bodo vloge obrnjene in da se bodo po drugem srečanju jezili v taboru Zvezde. Vsekakor ne bo dolgčas.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice