Šport > Košarka
8671 ogledov

Dončić na rajskem oddihu, lastnik Dallasa pa se medtem norčuje iz njega

Dončić je trenutno na počitnicah v Grčiji.
Ameriški milijarder Mark Cuban, ki ima v lasti moštvo Dallas Mavericks, si je privoščil svojega najboljšega košarkarja.

Manj kot tri tedne nas loči od razglasitve dobitnikov nagrad za preteklo sezono košarkarske lige NBA. Za prestižno priznanje se poteguje tudi slovenski zvezdnik Luka Dončić, ki se bo po napovedih strokovnjakov okitil z nazivom za najboljšega novinca leta.

Dončić se je ob koncu rednega dela sezone, v kateri se njegovemu moštvu Dallas Mavericks ni uspelo uvrstiti v končnico, vrnil v domovino, kar nekaj časa pa je preživel tudi v Madridu, kjer je prisostvoval tekmam nekdanjega kluba Real Madrida.

Košarkar, ki je lani blestel na evroligaški sceni, je ob vrnitvi v špansko prestolnico doživel veličasten sprejem. V Madridu si je prejšnji teden ogledal tudi finalno tekmo lige prvakov med Liverpoolom in Tottenhamom.

Dončić je že kmalu po koncu krstne NBA sezone začel s pripravami na novo. V Ljubljano so namreč pripotovali trener Dallas Rick Carlisle, njegovi pomočniki in košarkar Dwight Powell.

Nekoliko kasneje se jim je pridružil še eden največjih strokovnjakov za fizično pripravo na svetu Casey Smith, ki z Dallasom sodeluje že 15 let. Smith je na podlagi individualnega dela izdelal poročilo o Dončićevi fizični pripravljenosti.

Mark Cuban | Avtor: Profimedia Luka Dončić in Mark Cuban. Profimedia

Slovenec se je pred odhodom na počitnice mudil tudi v Dallasu, kar je v pogovoru za Dallas Morning News potrdil lastnik moštva Mark Cuban.  Razkil je, da je Luka trenutno "nekje na jahti", nato pa se je ponorčeval na račun 20-letnika, ki se je v preteklem letu občasno srečeval z očitki o prekomerni teži.

"Prišel je in delal s trenerjem. Videl sem eno trebušno mišico, tako da se premikamo v pravo smer," je dejal. "Samo eno?" je vprašal voditelj. "Morda sta bili dve. A zagotovo je v boljši formi," je odvrnil lastnik teksaške franšize. 

Dončića je šala očitno spravila v smeh, Cubanu pa je že obljubil, da bo izklesal trebušni šesterček.

Slovenski košarkar se s svojo izbranko Anamario Goltes trenutno mudi na zasluženem oddihu v Grčiji. Zaljubljeni par je nekaj utrinkov s počitnic delil na svojih družbenih omrežjih.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🌊

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

vintage

A post shared by A. GOLTES (@anamariagoltes) on

 | Avtor:
 

Komentarjev 2
  • marsal 12:24 07.junij 2019.

    Dončič pravi , da mu je dolgčas brez žoge !