Šport > Košarka
3408 ogledov

V tem je Antetokounmpo skoraj trikrat boljši od Dončića

luka dončić Instagram
Luka Dončić ne bo zadovoljen s tem dosežkom.

Za Stevom Nashem je izjemno naporen teden. Dvakratni najkoristnejši igralec lige NBA je namreč goreč navijač londonskega Tottenhama, ki pa mu v soboto ni uspelo priti do prve lovorike v ligi prvakov. Na stadionu Wanda Metropolitano v Madridu ga je z 2:0 premagal Liverpool.

Stevov oče, ki se je ukvarjal z nogometom in igral v različnih ligah, je odraščal v londonskem predelu Tottenham in tudi navijal za omenjeni klub, ljubezen pa prenesel tudi na sina. Ta ima tudi mlajšega brata Martina, ki je igral za moštvo Vancouver Whitecaps v severnoameriški ligi MLS, zbral pa je tudi 30 nastopov za kanadsko nogometno reprezentanco. Tudi še mlajša sestra Joann je bila uspešna nogometašica. Slednja je sicer zanimivo poročena z nekdanjim kanadskim hokejistom Mannyjem Malhotro, ki je v času lockouta v ligi NHL v sezoni 2004/05 nosil tudi dres ljubljanske Olimpije in na 26 tekmah zbral 27 točk. Verjetno sodi med najboljše tujce, ki so hokej igrali v Sloveniji.

Steve Nash ima tako nogomet v krvi, sam pa je že večkrat izrazil prepričanje, da bi si kruh lahko služil tudi s tem športom, če bi se mu bolj posvetil.

Starejši od bratov Nash, ki je bil sicer mentor Gorana Dragića v Phoenixu ob njegovem prihodu v ligo NBA, je sicer redni gost v nogometnih oddajah, zdaj pa je k sodelovanju povabil tudi Luko Dončića. Kanadčan in Slovenec sta poskušala z 'glavometom' obdržati žogo čim dlje v zraku, skupno pa jima je uspelo 34 odbojev.

Ni slabo, a daleč pred Dončičem je ostal še en zvezdnik lige NBA Giannis Antetokounmpo. Grk in Nash sta zbrala skoraj trikrat več udarcev,  skupno 94.

Eden najboljših posameznikov NBA lige, je tudi resen kandidat za najkoristnejšega igralca, je hitro zbodel Dončića. "Ne bo šlo," je na twitterju zapisal Grk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice