Šport > Košarka
3025 ogledov

Dallas ovrgel velik mit o Luki Dončiću

luka dončić
Moštvo Dallas Mavericks zavrača naracijo o poteku sezone slovenskega čudežnega dečka.

Do podletive nagrad lige NBA nas loči manj kot mesec dni, na seznamu nominirancev pa se je zasluženo znašel tudi Luka Dončić. 

luka dončić Finalisti Šport NBA zožila seznam na tri imena, to sta Dončićeva rivala

Košarkar Dallasa je eden izmed treh kandidatov za novinca leta (ROY), edino resno konkurenco pa naj bi mu predstavljal Trae Young (Atlanta Hawks), s katerim sta v pretekli sezoni zasenčila sicer prvi izbor drafta Deandreja Aytona (Phoenix Suns).

Dončić je dolgo časa veljal za nespornega favorita, nato pa je Young v drugem delu sezone začel zmanjševati svoj zaostanek.

Košarkar Atlante je s svojimi predstavami prepričal tudi nekatere kolege, saj so mu podporo javno izrekli Donovan Mitchell, Kyle Kuzma in Blake Griffin. "Trae je novinec leta," so trdili v en glas.

luka dončić Razkrinkan Šport Takšno razdejanje je za seboj pustil Dončić

Vzporedno z Youngovim vzponom se je v NBA začelo širiti neutemeljeno prepričanje, da je Dončić v drugem delu sezone igral slabše kot v prvem. Padec forme naj bi sovpadal z zimskim dogovorom o prestopu Kristapsa Porzingisa, zaradi česar so moštvo zapustili DeAndre Jordan, Dennis Smith Jr. in Wesley Matthews.

S prodajo omenjenih košarkarjev naj bi Dončićeva igra "zbledela", prav s temi besedami pa je mnenje, da bi si morala Dončić in Young priznanje za novinca leta deliti, upravičil eden najboljših centrov vseh časov Shaquille O'Neal.

barkley o'neal Dva proti enemu Šport Pa to je neverjetno! Za nekatere Luka Dončić sploh ni favorit

Toda pri Dallasu se s to interpetacijo ne strinjajo. Še več, prepričani so, da gre za lažen prikaz in zgolj umetno ustvarjanje vtisa, da je bitka za novinca leta bolj izenačena, kot je v resnici.

Svoje trditve so podkrepili s številkami in dokazali, da je bil Dončić po izgubi pomočnikov še bolj dominanten kot prej in da je mit o "slabši" drugi polovici sezone zgolj prazno natolcevanje.

"Razširilo se je mnenje, da se je Dončićev vpliv po odhodu Jordana, Smitha in Matthewsa tako drastično zmanjšal, da je bitka za novinca leta kar naenkrat postala povsem izenačena med Lukom in Traejem Youngom. Nekdo je pošteno brcnil v temo," so zapisali na uradni spletni strani Dallas Mavericks.

"V 49 tekmah pred prodajo je Dončić dosegel 20 točk ali več na 27 tekmah, 10 skokov ali več na sedmih tekmah in 10 podaj ali več na štirih tekem, zbral pa je tudi dva trojna dvojčka. V 23 tekmah po prodaji je dosegel 20 točk ali več na 16 tekmah, 10 skokov ali več na 15 tekmah, 10 podaj ali več na šestih tekh mahin temu dodal šest trojnih dvojčkov," so poudarili v Dallasu.

Dodali so še, da trditve o Dončićevem padcu forme po 31. januarju nimajo realne osnove. "Lahko vam je Trae bolj všeč kot Luka. To je vaša pravica. A če trdite, da je Dončićeva forma po prestopnem roku padla... Ne samo, da to ne drži, ampak celo zmanjšuje težo vašemu argumentu," so sporočajo iz Dallasa.

Podelitev NBA nagrad bo 24. junija.

luka dončić Iskreno Šport Dončić: Tega res nisem pričakoval
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.