Šport > Košarka
2819 ogledov

Dončić: Tega res nisem pričakoval

luka dončić Instagram
Mladi zvezdnik Dallas Mavericks je bil presenečen nad svojo igro v krstni sezoni lige NBA.

Luka Dončić je v ligo NBA vstopil na krilih naslova evropskega klubskega prvaka in laskavega naziva najkoristnejšega igralca Evrolige (MVP).

Pričakovanja ob selitvi čez lužo so bila relativno visoka, a malokdo si je upal napovedati, da bo slovenski najstnik zablestel v takšnem sijaju.

luka dončić Razkrinkan Šport Takšno razdejanje je za seboj pustil Dončić

Debitantsko sezono je sklenil s povprečjem 21,2 točke, 7,8 skoke in 6,0 podaje ter postal eden izmed treh finalistov za priznanje novinec leta oziroma rookie of the year (ROY). Dončić ni le eden izmed treh kandidatov za ta naziv, temveč po mnenju večine tudi nesporni favorit.

"Tega sploh nisem pričakoval. Nisem vedel, da bom igral tako dobro. Vedel sem, da znam igrati, vendar nisem bil prepričan, če res tako dobro," je v pogovoru za špansko medijsko mrežo Movistar+ povedal Dončić.

dončić carlisle | Avtor: Print Screen Print Screen

Nekdanji košarkar madridskega Reala se v teh dneh mudi v Evropi, kjer si bo ogledal nekaj tekem zaključnega dela španskega prvenstva ACB. V četrtek je prisostoval zmagi kraljevega kluba proti ekipi Baxi Manresa v četrtfinalu španskega košarkarskega prvenstva. Na tribuni mu je družbo delal Salah Mejri, s katerim sta si slačilnico najprej delila v Madridu, zdaj pa še v Dallasu.

"Jaz sem pravi Madridista," je pripadnost klubu, v katerem je pridobil bogato košarkarsko znanje, poudaril Dončić. "Tudi v Dallasu vedno spremljam tekme. Na tribuni sem še bolj nervozen kot takrat, ko sem igral," je razkril, o Mejriju pa dodal: "Vedno sva skupaj. Veliko mi je pomagal."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice