Šport > Košarka
6947 ogledov

Tega mu ne bodo oprostili, tako je Porzingis izsilil prestop k Dončiću

porzingis dončić Reševalni pas/Twitter
Zvezdniški soigralec slovenskega košarkarja Luke Dončića je z ultimatom izsilil prestop k Dallas Mavericks.

Odhod prvega zvezdnika franšize je velik udarec za navijače, še huje pa je, če ga obkrožajo takšne okoliščine kot v primeru Kristapsa Porzingisa.

Latvijski center se je sredi sezone iz New Yorka preselil v Dallas.

Porzingis Cuban Mavericks | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

V dogovor o prestopu je bilo udeleženih kar sedem košarkarjev, saj so skupaj z njim v Teksas prišli še Courtney Lee, Trey Burke in Tim Hardaway Jr., Dallas pa je v New York poslal DeAndreja Jordana, Dennisa Smitha Jr. in Wesleyja Matthewsa ter temu dodal še dva izbora v prvem krogu prihodnjih naborov.

Porzingis od januarskega prestopa še ni stopil na parket, saj je vse svoje moči raje usmeril v rehabilitacijo poškodovanega kolena. Teksačanom to ni predstavljajo težav, saj so se kljub dobri igri Luke Dončića zavestno odpovedali lovu na končnico in upali na čim boljše izhodišče na draft loteriji.

Tveganje se sicer ni obrestovalo, saj so morali izbor prepustiti Atlanti Hawks, pozitivna plat razpleta dogodkov pa je bila, da so s tem poravnali dolgove glede Dončićevega prestopa.

luka dončić Smola za Dallas Šport Dončićev prestop dobil epilog luka dončić Uničene sanje Šport Tako so reagirali navijači ob novici, kaj so iztržili za Dončića

Dončić in Porzingis naj bi v prihajajoči sezoni tvorila enega najboljših dvojcev v ligi NBA. "Ne morem si zamisliti boljše kombinacije za naslednjih deset sezon. Kristaps je zvezdnik. Luka bo bržkone novinec leta, kar si tudi zaslužil. Mavs so se zelo dobro odrezali," je trgovanje Dallasa komentiral košarkarski velikan Charles Barkley.

barkley o'neal Dva proti enemu Šport Pa to je neverjetno! Za nekatere Luka Dončić sploh ni favorit

Medtem ko je Dallas za nakupom Porzingisa požel številne pohvale, se je New York znašel na udaru kritik. Še zlasti neprizanesljivi so bili navijači. Latvijec je namreč veljal za najboljšega košarkarja slovite franšize od časov legendarnega Patricka Ewinga, zato je bil njegov odhod velik šok za zveste privržence.

Navijaško kulturo v velikem jabolku je za naš portal pred časom orisal nekdanji NBA-jevec Boštjan Nachbar. "V Teksasu imajo zelo radi košarko. Tudi ljudje so odkriti in prijazni. Spoštujejo športnike. Prijetno je igrati tako v Houstonu kot Dallasu in San Antoniu. Za razliko od nekaterih drugih ekip. New York velja za zelo hladnega. Če ti ne gre, ti navijači hitro obrnejo hrbet. V Teksasu je to drugače, ker te sprejmejo za svojega."

Luka Dončić Hornets Mavericks Zlata generacija Šport Luka v zgodovino, to se v NBA ni zgodilo od časov Air Jordana

Navijači New Yorka so vsekakor besni na Porzingisa, prav to pa naj bi bil tudi povod za pretep, v katerega je bil 221 centimetrov visoki center nedavno udeležen v nekem nočnem klubu. 

Kristaps Porzingis Zvezdnik Šport To Dallasu ne bo všeč: Porzingis po pretepu z razbito glavo

Latvijca ob vrnitvi v Madison Square Garden zagotovo čaka peklenski sprejem, olje na ogenj pa je zdaj dolil še predsednik New Yorka Steve Mills, ki je razkril doslej neznane podrobnosti prestopa.

"Porzingis je prišel v pisarno in nam mrtvo hladno dejal: 'Ne želim ostati tukaj, ne bom podpisal nove pogodbo z New Yorkom. Imate sedem dni za dogovor o prodaji, drugače se bom vrnil v Evropo'," je pojasnil Mills. "Na srečo smo imeli kar nekaj zainteresiranih kupcev. Takoj ko je zapustil pisarno, smo začeli obračati telefon," je dodal.

Če bi klub ne bi ugodil njegovi zahtevi, bi Porzingis lahko postal član Real Madrida.

Po poročanju latvijskih medijev naj bi si Porzingis v pretepu poškodoval roko, Dallas pa novice ni ne potrdil ne zanikal. V sredo zvečer so iz ekipe sporočili, da se je 23-letni košarkar vrnil v Dallas in da je z obema rokama vse v najlepšem rodu.

Na podlagi izsledkov preiskave incidenta v Latviji so v ekipi sprejeli sklep, da se je Porzingis znašel "na napačnem mestu v napačnem trenutku". 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.