Šport > Košarka
15416 ogledov

Dončićev prestop dobil epilog

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Teksaško moštvo je dokončno uredilo vse podrobnosti glede prestopa Luke Dončića.

V severnoameriški ligi NBA so opravili žreb za določitev vrstnega reda na letošnjega nabora najmočnejše košarkarske lige na svetu. Prvi izbor je pripadel moštvu New Orleans Pelicans, kateremu se je s tem ponudila možnost izbire Ziona Williamsa, ki ga mnogi vidijo kot prihajajočega košarkarskega superzvezdnika.

Pelikani sicer na tradicionalnem žrebu vrstnega reda izbora klubov letošnjega nabora, ki bo 20. junija v New Yorku, niso bili med glavnimi favoriti, saj so imeli na sedmem mestu po vrsti šest odstotkov možnosti.

A sreča jim je bila naklonjena, tako da so prehiteli tri najslabše ekipe lanske sezone New York Knicks, Cleveland Cavaliers in Phoenix Suns s po 14 odstotkov možnosti za prvi izbor. Druga bo izbirala ekipa Memphis Grizzlies (#2), tretja New York Knicks (#3), četrta Los Angeles Lakers (#4) in peta Cleveland Cavaliers (#5).

Prvi izbor naj bi bil letos še toliko bolj vreden, ker ekipi daje možnost izbire Williamsa. Tega številni košarkarski poznavalci onkraj luže zaradi izjemnih fizičnih sposobnosti označujejo za izjemno redek talent z možnostjo, da hitro postane eden najboljših igralcev v ligi.

Dallas Mavericks so imeli 6-odstotne možnosti za prvi izbor oziroma 26,3-odstotne možnosti za enega od prvih štirih izborov, s čimer bi zadržali svoj 'pick'. Ker jim je loterija prinesla deseto mesto, so morali izbor prepustiti Atlanti.

Ples kroglic ni prinesel sreče

Dallas Mavericks v prvem krogu letošnjega nabora ne bodo (!) izbirali, saj so svoj izbor poslali v Atlanto na podlagi predhodnega dogovora, s katerimso lani v Teksas pripeljali slovenskega košarkarskega asa Luko Dončića v zameno za Traeja Younga.

luka dončić adam silver | Avtor: Reševalni pas/Twitter Komisar lige NBA Adam Silver in Luka Dončić. Reševalni pas/Twitter

Slovenec je bil na lanskem naboru izbran kot tretji, Young pa peti. Dallas je nato tik pred zdajci navezal stik z Atlanto in predlagal menjavo. Jastrebi so poleg Younga zahtevali še izbor v prvem krogu enega izmed prihajajočih naborov, na kar so v Dallasu takoj pristali.

Dallas je s prenosom izbora v prvem krogu prihajajočega nabora poplačal svoje dolgove do Atlante. Končni izplen košarkarske franšize iz Georgie, ki se je lani odpovedala Dončiću, je tako Young in deseti izbor prvega kroga.

VRSTNI RED V PRVEM KROGU:
1. New Orleans Pelicans
2. Memphis Grizzlies
3. New York Knicks
4. Los Angeles Lakers
5. Cleveland Cavaliers
6. Phoenix Suns
7. Chicago Bulls
8. Atlanta Hawks
9. Washington Wizards
10. Atlanta Hawks (prejet od Dallas Mavericks)
11. Minnesota Timberwolves
12. Charlotte Hornets
13. Miami Heat
14. Boston Celtics (prejet od Sacramento Kings)
15. Detroit Pistons
16. Orlando Magic
17. Brooklyn Nets
18. Indiana Pacers
19. San Antonio Spurs
20. Boston Celtics (prejet od LA Clippers)
21. Oklahoma City Thunder
22. Boston Celtics
23. Utah Jazz
24. Philadelphia 76ers
25. Portland Trail Blazzers
26. Cleveland Cavaliers (prejet od Houston Rockets)
27. Brooklyn Nets (prejet od Denver Nuggets)
28. Golden State Warriors
29. San Antonio Spurs (prejet od Toronto Raptors)
30. Milwaukee Bucks

Komentarjev 2
  • Elizabeth_William 12:29 16.maj 2019.

    Google je plačal za vsak teden dela na spletu od doma 5000 do 8000 evrov. Prvi teden zaslužim 7286 evrov od Googla in sem redni študent in delam 2 uri na dan v prostem času. vsaka oseba se lahko pridruži ...prikaži več temu delu inn začne zaslužiti s tem, da sledi tej strani. ...... ➤➤➤➤➤➤➤ www.WebJob98.Com

  • Avatar Iliazarra
    Iliazarra 01:26 16.maj 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v >>> www.3xDate.top

Sorodne novice