Šport > Košarka
11524 ogledov

Tako so reagirali navijači ob novici, kaj so iztržili za Dončića

luka dončić
Atlanta Hawks je z dogovorom o menjavi Luke Dončića za Traeja Younga potegnila krajši konec.

Ekipa Atlanta Hawks je ena izmed osmoljenk žreba za prihajajoči nabor lige NBA. V moštvu, ki se je lani odpovedalo Luki Dončiću v zameno za Traeja Younga, so se nadejali dobrega izhodišča za nadaljnjo prenovo moštva, a jim ples kroglic ni bil naklonjen.

luka dončić Smola za Dallas Šport Dončićev prestop dobil epilog

Loterija, s katero je bil določen vrstni red moštev za letošnji nabor, je Atlanti namenila zgolj osmo mesto, čeprav so imeli 8,8-odstotne možnosti za prvi izbor oziroma 42,1-odstotne možnosti za enega od prvih štirih izborov. 

Poleg osmega bo Atlanti na naboru pripadel tudi deseti izbor, ki so ga dobili od Dallasa zaradi neporavnanih računov glede menjave Dončića in Younga. Dallas bi sicer zadržal svoj izbor, če bi mu loterija namenila enega od prvih štirih mest, za kar je imel 26,3-odstotne možnosti.

To se ni zgodilo, tako da je moral svoj izbor prepustiti Jastrebom.

golden state warrrios NBA Šport Ni Duranta, ni panike!

V Atlanti z razpletom žreba ne morejo biti zadovoljni, saj so za Dončića iztržili precej manj, kot so si želeli. "Hočem prvi in deveti izbor. Če prisluhnete svojemu srcu, si Atlanta to zasluži," je navijače pred žrebom bodril izvršni direktor Steve Koonin, a so se mu načrti hitro porušili.

Namesto prvega in devetega jim je žreb namenil osmega in desetega, zato je bilo med navijači prisotnega kar nekaj razočaranja.

Atlanta je na menjavo Dončića za Younga (+ izbor na naboru) pristala zaradi težnje po privabljanju čim večjega števila mladih talentov. Odločitev je bila v pretekli sezoni predmet številnih razprav, potem ko je Dončić zasenčil vse ostale novince. Z vzponom Younga v drugem delu sezone se je Atlanti odvalil kamen od srca, a neizpodbitno dejstvo je, da so si od nabora obetali precej več.

"V naslednjih letih imamo dva glavna cilja, in sicer želimo akumulirati čim več sredstev ter pridobiti kar se da veliko talenta. Ko se nam je ponudila možnost dodatnega izbora v prvem krogu, smo želeli z eno potezo uresničiti dva cilja. Dva izbora na naslednjem naboru in Trae Young, ki ima odlično sezono, to se nam je zdelo smiselno," je povedal generalni direktor moštva Travis Schlenk.

Komentarjev 2
  • Elizabeth_William 12:32 16.maj 2019.

    Google je plačal za vsak teden dela na spletu od doma 5000 do 8000 evrov. Prvi teden zaslužim 7286 evrov od Googla in sem redni študent in delam 2 uri na dan v prostem času. vsaka oseba se lahko pridruži ...prikaži več temuu deluu in začne zaslužiti s tem, da sledi tej strani. ...... ➤➤➤➤➤➤➤ www.WebJob98.Com

  • Avatar Iliazarra
    Iliazarra 01:23 16.maj 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v >>> www.3xDate.top