Šport > Košarka
3411 ogledov

Pa to je neverjetno! Za nekatere Luka Dončić sploh ni favorit

shaquille o'neal EPA Shaquille O'Neal predlaga delitev nagrade med Dončićem in Youngom.
Košarkarski veljaki si niso povem enotni, kdo si zares zasluži priznanje za novinca leta v ligi NBA.

Luka Dončić (Dallas Mavericks) je eden izmed treh finalistov za novinca leta, edino pravo konkurenco pa mu predstavlja Trae Young (Atlanta Hawks). Preostali finalist Deandre Ayton (Phoenix Suns) je odigral dobro sezono, a mu nihče ne pripisuje realnih možnosti proti košarkarjema, ki sta bila na lanskem naboru predmet dogovora med Atlanto in Dallasom.

luka dončić Smola za Dallas Šport Dončićev prestop dobil epilog

Jastrebi so Dončića prepustili Dallasu v zameno za Younga in izbor v prvem krogu enega od naslednjih draftov. Tveganje se jim ni najbolj obrestovalo, saj jim je letošnji ples kroglic prinesel le deseti izbor (poleg osmega), kar so navijači pospremili z velikim razočaranjem.

luka dončić Uničene sanje Šport Tako so reagirali navijači ob novici, kaj so iztržili za Dončića

Košarkarska srenja si je enotna, da sta Dončić in Young edina ustrezna kandidata, a mnenja o tem, kdo si priznanje zasluži bolj, ostajajo deljena. Čeprav se je dolgo zdelo, da ima Dončić nagrado praktično v žepu, pa temu očitno ni tako.

Legendarni Shaquille O'Neal, štirikratni prvak lige NBA in MVP sezone 2000, je v studiu košarkarske oddaje Inside the NBA predlagal, da bi si Young in Dončić nagrado delila.

"Luka je začel zelo dobro, nato pa je njegova igra zbledela. Takrat si je Young ustvaril ime. Težko je izbrati enega, ker sta oba odigrala zelo zanimivo sezono - Dončić na začetku, Young na koncu. Deandre je igral dobro, vendar je bil veliko odsoten zaradi poškodb," je povedal eden najboljših centrov v košarkarski zgodovini.

luka dončić Finalisti Šport NBA zožila seznam na tri imena, to sta Dončićeva rivala

Charles Barkley, prav tako NBA legenda in MVP sezone 1993, je temu odločno nasprotoval. "Dončić je imel ogromno prednost, nato pa je Dallas obupal nad sezono. Vse njegove pomočnike so poslali v New York za Kristapsa Porzingisa. Dončić je ostal sam. Dallas je bil v igri za končnico, nato so sprejeli zavestno odločitev in se poslovili od sezone," je poudaril Barkley.

barkley o'neal | Avtor: Print Screen Print Screen

V razpravo se je nato vmešal nekdanji košarkar in analitik Kenny Smith, ki se je postavil na stran O'Neala. "Tako dober kot je bil Luka na prvih 35 tekmah, je bil Young na zadnjih 40. Res je, Mavericksi so prodali številne igralce. Ne vem, če je Atlanta pričakovala, da bo Trae tako dober. Strinjam se s Shaqom. To je met kovanca. Oba si zaslužita nagrado. Po mojem ni favorita," je povedal.

V zgodovini lige sta si nagrado za novinca leta dva košarkarja delila trikrat - Geoff Petrie in Dave Cowens leta 1971, Jason Kid in Grant Hill leta 1995 ter Steve Francis in Elton Brand leta 2000.

luka dončić Nad navijače Šport Dončić tega ne bo trpel: "Kritizirate njega, ki je garal kot žival?"

barkley o'neal | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.