Šport > Košarka
2735 ogledov

Nowitzki se je tako zredil, da mu primanjkuje oblek

Luka Dončić Dirk Nowitzki Epa
Nekdanji soigralec Luke Dončića upokojensko življenje zajema z veliko žlico.

Legendarni nemški košarkar Dirk Nowitzki, ki se je ob koncu sezone po 21 letih poslovil od moštva Dallas Mavericks, kjer si je lani delil slačilnico s slovenskim čudežnim dečkom, je priznal, da se je v zadnjih nekaj tednih prepustil slabim prehranjevalnim navadam.

"Skoraj vsak dan sem jedel sladoled. Pomeril sem tudi nekatera svoja oblačila, vendar mi niso več prav. Po mojem sem se zredil za približno sedem kg," je povedal 40-letni veteran.

Nowitzki je celotno kariero igral za Dallas Mavericks, katere je leta 2011 vodil do šampionskega prstana. V svoji zadnji sezoni je bil mentor Luki Dončiću, za katerega si v Dallasu želijo, da bi zapolnil velike čevlje šestega najboljšega strelca v zgodovini lige NBA.

luka dončić Uničene sanje Šport Tako so reagirali navijači ob novici, kaj so iztržili za Dončića

Nowitzki se namerava v bližnji prihodnost znebiti odvečnih kilgramov, a za zdaj bo le užival v prostih trenutkih z ženo in družino. "Kmalu bomo začeli potovati," je napovedal.

Nemec je zadnjo domačo tekmo odigral v začetku aprila, ko je dosegel 30 točk proti Phoenix Suns. Dan kasneje je kariero sklenil z dvojnim dvojčkom (20 točk, 10 skokov) ob porazu proti San Antonio Spurs "Sezona je bil zelo težka. Ljudje tega niti niso opazili, vendar sem kar malo trpel, veliko sem igral v bolečinah. Ni bilo tako zabavno kot nekoč," je priznal.

Dirk Nowitzki slovo San Antonio Video Šport Nowitzki ob ganljivih prizorih ni mogel zadržati solz luka dončić Smola za Dallas Šport Dončićev prestop dobil epilog
Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice