Šport > Košarka
6688 ogledov

Luka Dončić prejel čisto vse možne točke NBA glasovanja

luka dončić Instagram
Luka Dončić in Trae Young sta tako kot celotno NBA sezono zaznamovala tudi izbor za najboljšo postavo novincev.

Liga NBA je objavila člane prve in druge petorke letošnjih novincev lige. V glasovanju sta prednjačila naš Luka Dončić ter njegov večni tekmec Trae Young, ki sta zbrala čisto vse možne točke ter bila tako soglasno izbrana v prvo peterko novincev.

Luka in Young sta bila imenovana v prvo postavo novincev na čisto vsaki izmed 100 glasovnic, kar pomeni, da je vsak zbral po 200 točk. V prvi postavi se jima je pridružil še center Phoenix Sunsov, Deandre Ayton, ki je zbral 195 točk, krilni center Memphis Grizzliesov Jaren Jackson Jr. s 159 točkami ter krilni košarkar Sacramento Kingsov, Marvin Bagley III s 156 točkami.

Prvo postavo novincev sezone 2018/19 tako sestavlja ista peterica košarkarjev, ki je bila kot prva izbrana na naboru leta 2018 (1. Ayton, 2. Bagley, 3. Dončić, 4. Jackson, 5. Young), kar se je zgodilo prvič po letu 1984/85, ko so prvo peterico novincev sestavljala takšna imena, kot so Hakeem Olajuwon, Sam Bowie, Michael Jordan, Sam Perkins in Charles Barkley.

Luka, Young in Ayton so tudi trije finalisti za nagrado Novinec leta za sezono 2018/19. Zmagovalec bo znan na prireditvi 2019 NBA Awards presented by Kia, ki bo na sporedu v noči iz ponedeljka na torek, 24. junija.

barkley o'neal Dva proti enemu Šport Pa to je neverjetno! Za nekatere Luka Dončić sploh ni favorit

Drugo postavo novincev za sezono 2018/19 sestavljajo Shai Gilgeous-Alexander iz Los Angeles Clippers (138 točk), Collin Sexton iz Cleveland Cavaliers (132), Gilgeous-Alexandrov soigralec Landry Shamet (85), Mitchell Robinson iz New York Knicks (77) ter Kevin Huerter iz Atlanta Hawks (45).

V glasovanju za prvi peterki novincev so sicer sodelovali športni novinarji ter komentatorji s celotnega sveta. Vsak izmed stotih glasovalcev je na svojo glasovnico napisal svoji dve najboljši peterki novincev. Vsak glas v prvo peterko je nato košarkarju prinesel dve točki, vsak glas za drugo peterko pa eno točko.

 

Komentarjev 3
  • need4omnia 21:38 21.maj 2019.

    Po eni sezoni, pa še to ne celi, že kar "večni tekmec"... :D

Sorodne novice