Šport > Košarka
1813 ogledov

Nekdanjega novinca leta za dve leti vrgli iz lige NBA

Tyreke Evans
Devet let od nagrade za najboljšega novinca do hude kazni.

Tyreke Evans je bil leta 2010 kot član Sacramenta izbran za novinca leta v ligi NBA. Kasneje se je preselil k New Orleans Pelicans, zaigral tudi za Grizlije in Memphisa, v minuli sezoni pa je bil član moštva Indiana Pacers. A zdaj je njegova kariera v najmočnejši košarkarski ligi na svetu za vsaj dve leti tudi končana.

Košarkar je namreč po poročanju ESPN 'kršil pogoje antidopinškega programa'. Po dvoletnem suspenzu se bo sicer lahko vrnil v ligo NBA. V tej sezoni je v povprečju dosegal 10.2 točke, 2.9 skoka in 2.4 podaje na tekmo. Statistični podatki so sicer precej slabši kot v njegovi rookie sezoni, ko je na dvoboj v povprečju zbral 20.1 točke, 5.3 skoka in 5.8 asistence, po nekaj slabših sezonah pa je pred lanskim prihodom k Indiani ponovno zablestel v dresu Memphisa z 19.4 točke, 5.2 skoka in podaje na tekmo. 

Po tej sezoni bi Evans sicer postal prosti igralec, izkušenega košarkarja pa so si verjetno zaželeli kar pri nekaj ekipaj. A zdaj iz tega ne bo nič, Pacers so namreč zdaj prejeli obvestilo, da je igralec padel na enem izmed dopinških testov med sezono. Sledil je suspenz.

Po pravilniku lige NBA se igralec ob prisotnosti drog v opravljenem testu lahko izloči iz lige, enako pa se lahko zgodi tudi v primeru, če je obsojen, ali pa samo prizna krivdo za distribucijo ali uporabo drog. Pred Evansom so takšne suspenze že doživeli O. J. Mayo, Chris Andersen, ki je po dvoletnem prisilnem počitku (od 2004 do 2006) leta 2013 z Miamijem postal prvak, Roy Tarpley, Richard Dumas, Micheal Ray Richardson, Lewis Lloyd, Duane Washington in Stanley Roberts. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice