Šport > Košarka
159 ogledov

"Ukradli smo jim tekmo"

Stephen Curry, Seth Curry
Aktualni prvaki lige NBA Golden State Warriors ne popuščajo v finalu zahodne konference.

Bojevniki so v seriji proti Portland Trail Blazers zmagali s 114:111 ter povedli z 2:0 v zmagah. Ekipi igrata na štiri zmage. Naslednji dve tekmi bosta v domači dvorani Portlanda Moda Center v Oregonu.

Portland je tokrat v zadnjih petih minutah napete končnice zapravil vodstvo 108:100 ter bo doma za preobrat lovil zaostanek dveh zmag. "Ukradli smo jim tekmo, povsem so nas nadigrali," je po tekmi sicer dejal trener Golden Stata Steve Kerr.

Aktualnim prvakom že ob polčasu ni najbolje kazalo, saj so zaostajali za kar 15 točk (50:65), a so se vrnili tudi po zaslugi prvega zvezdnika bojevnikov. Ob odsotnosti poškodovanega Kevina Duranta je bil Stephen Curry najuspešnejši mož večera v Oracle Areni s 37 točkami ter po osmimi skoki in asistencami.

Pri gostujoči zasedbi je Damien Lillard vpisal 23 točk, C.J. McCollum je dodal 22 točk. Seth Curry, mlajši brat Stephena, je pri Portlandu tekmo končal s 16 točkami.

"Najinima staršema, vem, da je to zgodba celotne serije, sta ti dve tekmi verjetno uničili živce. A danes je vse skupaj izpadlo perfektno. On je igral dobro, mi pa smo na koncu zmagali," je po tekmi dejal Steph.

V finalu vzhodne konference lige NBA se merita ekipi Toronto Raptors in Milwaukee Bucks. Milwaukee je bolje začel, saj je povedel z 1:0 v zmagah.

Brook Lopez NBA Šport Odlična Leonard in Lowry sta bila premalo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice