Šport > Košarka
6598 ogledov

Luka Dončić: "Bravo, majstore!"

Marko Popović Reševalni pas/Twitter
Od košarke se je s pravo virtuozno poslednjo predstavo poslovil izjemni hrvaški košarkar Marko Popović, kateremu se je poklonil tudi naš Luka Dončić.

Nekdanji hrvaški košarkarski reprezentant Marko Popović je z nedeljsko tekmo, ko je njegova Fuenlabrada po podaljških premagala Iberostar Tenerife z 88:84, zaključil svojo bogato kariero.

Izjemni strelec z razdalje je kljub poškodovanemu kolenu odigral odlično tekmo, čeprav so mu klubski zdravniki odsvetovali nastop. Toda kljub očitnim bolečinam in težavam s kolenom je bil ključni člen pri zmagi svoje ekipe. Dosegel je 12 točk, medtem ko je 17 sekund pred koncem podaljškov zadel odločilno trojko z oddaljenosti več kot desetih metrov, nato pa še v obrambi ukradel žogo ter izsilil prekršek in s prostih metov dosegel svoje zadnje točke v karieri za 88:84.

"Nisem si mogel niti zamisliti, da se bo končalo na takšen način, to je bilo kot v sanjah," je po tekmi izjavil priljubljeni "Pop", ki je s 1460 koši peti najboljši strelec v zgodovini tega španskega kluba.

"Tekme sploh ne bi smel igrati, ker bi moral zaradi poškodbe počivati okoli šest tednov, a sem vseeno zaigral po zgolj dveh. Toda želel sem dati vse od sebe za svoj klub in te ljudi, ki so me sprejeli za svojega," je po tekmi, na kateri so vsi njegovi soigralci na dresih poleg svoje številke imeli še njegov priimek, povedal hrvaški branilec.

Njegovi poslednji fantastični predstavi in izjemni košarkarski karieri se je poklonil celo eden izmed najboljših košarkarjev na svetu, naš čudežni deček Luka Dončić, ki mu je preko svojega Twitter profila čestital z besedami: "bravo majstore!!!"

Popović je sicer v svoji več kot dve desetletji dolgi profesionalni karieri nastopal za Zadar, Cibono, Valencio, Efes Pilsen, Žalgiris, Uniks Kazan in Himki, preden je leta 2015 podpisal za Fuenlabrado. Dvakrat je osvojil Eurocup, najprej leta 2011 z Uniksom, ko je bil imenovan za MVP-ja tekmovanja, ter kasneje še leta 2015 s Himkijem. Za hrvaško reprezentanco pa je med leti 2002 in 2013 zbral več kot 150 nastopov.

Marko Popović | Avtor: Profimedia Profimedia

 

Komentarjev 1
  • Janez13 18:49 28.maj 2019.

    Slovenščina moj doma

Sorodne novice