Šport > Košarka
4056 ogledov

Dallas zaradi Dončića odpisal zvezdnika

Luka Dončić Getty Images
Moštvo Luke Dončića se že nekaj časa povezuje z Jimmyjem Butlerjem.

Zvezdnik Philadelphie 76ers Jimmy Butler bi se lahko poleti pridružil trgu prostih košarkarjev, če bo izkoristil možnost predčasnega odhoda. Med najresnejšimi destinaciji se je dolgo omenjalo moštvo Dallas Mavericks, ki je fazi prenove moštve okoli Luke Dončića in Kristapa Porzingisa.

luka donćić Ni debate Šport Antetokounmpo o Dončiću: "Ne strinjam se s tem."

V Dallasu so naklonjeni ideji o tretjem zvezdniku, vendar niso prepričani, če je Butler prava izbira za njih. Glavni izvor pomislekov je prav slovenski košarkar, saj v Teksasu ne želijo storiti ničesar, kar bi lahko ogrozilo njegov nadaljnji razvoj.

Butler se je sicer dobro razumel s soigralci v Philadelphii, a se je v preteklosti prerekal s Karlom-Anthonyjem Townsom in Andrewom Wigginsom, za nekaj drame pa je poskrbel tudi v slačilnici Chicago Bulls.

Po navedbah novinarja Mikea Fisherja (247Sports) bi bil Butler slaba naložba za Dallas, "saj ni kompatibilen z Dončićem, ne bi delil žoge in se ne bi razumel s soigralci." Glavna želja Dallasa tako ostaja član Charlotte Hornets Kemba Walker.

luka dončić To so številke Šport Dallas ovrgel velik mit o Luki Dončiću

Pretekla sezona je bila za Butlerja že osma v ligi NBA. Šest jih je preživel v Chicagu, eno in pol v Minnesoti, zadnjo polovico pa v Philadelphii, ki naj bi zanj že pripravljala novo pogodbo.

Njegovo karierno povprečje znaša 16,7 točke, 4,9 skoka in 3,5 podaje na tekmo. V lanski sezoni je bil boljši od povprečja (18,2 / 5,3 / 4,0), najbolj učinkovit pa je bil zadnje leto pri Chicagu (2016-2017), ko je beležil 23,9 točke, 6,2 skoka in 5,5 podaje na tekmo.

jimmy butler | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.