Šport > Košarka
1415 ogledov

Neverjetna zadnja minuta na Clásicu, pomagal tudi "Tonček"

Jaycee Carroll Real Madrid Barcelona Reševalni pas/Twitter
V Španiji je bila v ponedeljek odigrana druga tekma finalne serije košarkarskega prvenstva.

V ponedeljek zvečer se je v Madridu odvila prava drama. Na drugi tekmi finalne serije je domači Real ugnal Barcelono (81:80) z neverjetnim preobratom v zadnji minuti ter povedel z 2:0 v zmagah.

luka dončić Dve drami Šport Tako je Luka Dončić pospremil slavji "svojih" ljubljenih ekip

Katalonci so minuto pred koncem vodili za sedem točk (69:76) in imeli žogo. Nato se je začel pohod Reala. Nekdanji slovenski reprezentant Anthony Randolph je zadel trojko za majhno upanje, a gostje so dobro izvajali proste mete in 21 sekund pred koncem še vedno vodili za pet (74:79).

Nato je znova na sceno stopil Randolph in zadel še eno trojko (vseh šest svojih točk je dosegel v zadnji minuti) in znižal na 77:79. Na drugi strani je Víctor Claver zadel enega od dveh prostih metov in ponudil priložnost Madridčanom.

Barcelona je storila prekršek nad Sergiom Llullom, ta je zadel prvega od obeh prostih metov. Drugega je zgrešil, toda skok je pobral Rudy Fernández. Po dveh podajah je žoga prišla do sila razpoloženega Jayceeja Carrolla, ameriški veteran pa je "potopil" trojko in poskrbel za delirij v španski prestolnici.

Partizan Crvena zvezda Video Šport Udarec strele prekinil tekmo, finale odločil neregularen koš v zadnji sekundi

Pri zmagi Reala znova ni sodeloval Klemen Prepelič, medtem ko pri Barceloni Jaka Blažič prav tako ni dobil priložnosti za igro. Najboljši strelec domačih je bil Carroll s 25 točkami, pri gostih se je odlikoval Thomas Heurtel s 30 točkami.

Naslednja, morda že zadnja tekma finalne serije lige ACB bo odigrana v sredo v Barceloni.

ACB, finale (druga tekma):

Real Madrid - Barcelona 81:80 (11:17, 18:17, 24:25, 28:21)  /2:0/
Carroll 25, Llull 13 (5 as); Heurtel 30, Oriola (6 sk), Claver po 12.

/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na tri zmage

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.