Šport > Košarka
6701 ogledov

Trener Dallasa poslal jasno sporočilo: "NBA, pripravi se na tole!"

porzingis dončić Reševalni pas/Twitter
V Dallasu se nadejajo fantastične sezone, svoje upe pa polagajo na navezo Luka Dončić - Kristaps Porzingis.

Trener Dallas Mavericks Rick Carlisle se v teh dneh mudi v Latviji, kjer se je udeležil košarkarskega kampla Basketball Without Borders (Košarka brez meja).

Gre za košarkarski projekt v sodelovanju med ligo NBA in Mednarodno košarkarsko zvezo (Fiba), ki ga organizirajo po celem svetu.

Kamp, ki ga organizirajo od leta 2001, privabi obetavne košarkarske upe iz regije, ki imajo nato priložnost delati z najboljšimi trenerji in legendami severnoameriške lige.

V projektu je doslej sodelovalo že več kot 2300 otrok, od tega jih je bilo 33 kasneje izbranih na naboru lige NBA.

Tragično Šport Umrl mladi navijač, ki je oboževal Dončića

Trener Dallasa, ki je po koncu sezone obiskal tudi Slovenijo, se je v Rigi veliko družil s zvezdnikom Kristapsom Porzingisom, od katerega pričakuje, da bo skupaj z Lukom Dončićem moštvo popeljal do prvega nastopa v končnici po letu 2016.

"Dobro za NBA!"

Zvezdniška naveza ne bo koristila le Dallasu, je prepričan Carlisle, temveč gre za velik doprinos h kvaliteti celotne lige. "Za NBA je zelo dobro, da bosta fanta igrala skupaj. Luka in Kristaps se zelo dobro dopolnjujeta. Pogovarjamo se o dveh igralcih, visokih 221 (Porzingis ) in 201 cm (Dončić), ki sta spretna z žogo. Odlično se bosta znašla v pick n roll igri in drugih situacijah. Iskala bosta drug drugega, podajala in zapirala prostor. Zelo se veselimo, da ju bomo lahko skupaj gledali na parketu," je tekmecem posredno zažugal trener.

rick carlisle | Avtor: Epa Epa

Goran Dragić Miami Heat Brez zagotovil Šport Dragić izkoristil možnost, toliko bo zaslužil v naslednji sezoni

Dončić je v krstni sezoni prispeval 21,2 točke, 7,8 skoka in 6,0 podaje na tekmo, Porzingis pa v prvi polovici predlanske sezone (v sezoni 2018/2019 ni igral) 22,7 točke, 6,6 skoka in 2,4 blokade. Latvijec je bil samo dva tedna pred poškodbo kolena (februar 2018) imenovan za tekmo All-Star.

"V tem trenutku je pomembno samo njegovo zdravje. Pripraviti ga želimo do te mere, da bo lahko odigral celotno sezone. V zadnjih dveh letih je zelo garal.  S trdim delom je nadaljeval tudi po prestopu k našemu moštvu, tako da bo nared do začetka priprav," je obljubil Carlisle.

Porzingis bo s 1. julijem postal prost igralec, Teksačani pa se nadejajo sklenitve dolgoročnega sodelovanja. "Podpisati moramo novo pogodbo, potem pa bomo začeli s poletnim programom" je povedal trener.

Epski odgovor Šport Dončić na rajskem oddihu, lastnik Dallasa pa se medtem norčuje iz njega

Carlisle in Porzingis sta že spletla tudi prijateljske vezi. "Rad preživljam čas s trenerjem. Oba obožujega košarko. Pogovarjala sva se o prihajajoči sezoni in moji vlogi. Carlisle mi je predstavil svoje načrte, jaz pa sem mu povedal, kje in kako si želim igrati," je povedal Latvijec.

Vsestranski Porzingis bo igral na položajih centra in krilnega centra. "V napadu bo večinoma na položaju krilnega centra, v obrambi pa tudi centra. Ne maram, da so košarkarji vezani na en položaj. Sem pristaš raznolikosti, ki je Kristapsu ne manjka" je pristavil Carlisle.

dončić porzingis | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Dončić je trenutno na zasluženem oddihu, medtem ko Porzingis svoj čas preživlja v telovadnci. Latvijec ničesar ne prepušča naključju in v okviru priprav na novo sezono krepi tudi svojo nedominantno roko.

Po spletu je namreč zaokrožil posnetek, kako Porzingis, sicer desničar, trenira mete za tri točke z levo roko. Tovrstni treningi pripomorje k boljšemu občutku v nedominantni roki, kar je zelo koristno pri polaganju in igri pod obročem.

Komentarjev 2
  • Claudia_Hogan 12:41 15.junij 2019.

    Google je plačal za vsak teden na spletu od doma od 4000 do 9000 euros.i so prejeli prvi mesec 20974 € in 29485 € v zadnjem mesecu plače od Googla in delam 2 do 4 ure na dan v prostem ...prikaži več času. To je res prijazno do uporabnika in tako sem vesela, da sem izvedela za to. Preberite več na tejj stranii ...... ➤➤➤➤➤➤➤ www.WebJob98.Com

  • Claudia_Hogan 12:39 15.junij 2019.

    Google je plačal za vsak teden na spletu od doma od 4000 do 9000 euros.i so prejeli prvi mesec 20974 € in 29485 € v zadnjem mesecu plače od Googla in delam 2 do 4 ure na dan v prostem ...prikaži več času. To je res prijazno do uporabnika in tako sem vesela, da sem izvedela za to. Preberite več na tejj stranii ...... ➤➤➤➤➤➤➤ www.WebJob98.Com