Šport > Košarka
9610 ogledov

Tragedija v družini Zmaga Sagadina

Zmago Sagadin Helios ABA
Alfa in omega slovenske košarke preživlja težke trenutke.

Za posledicami hude bolezni je le šest mesecev po pojavu prvih simptomov umrla Majda Sagadin, soproga in življenjska sopotnica enega največjih košarkarskih strokovnjakov na svetu Zmaga Sagadina.

Najtrofejnejši slovenski trener si niti v najhujši nočni mori ni predstavljal, da bi bila lahko bolezen na koncu usodna za njegovo boljšo polovico. Še bolj ga boli, da se je vse skupaj zgodilo tako hitro.

"Majda je bila krasna ženska. Zapomnite si: brez nje ne bi bilo evrolige v Ljubljani. Ona je bila tista, ki je me je spodbujala, mi stala ob strani. Ko je bilo najtežje, ko bi že obupal, je večkrat rekla, da to zmorem. Koliko tekem sva si ponoči skupaj ogledala. Večkrat mi je prav ona pokazala, kje je težava v naši igri. Bila je kar moja trenerska pomočnica," je za Slovenske novice povedal 66-letni košarkarski trener, ki je leta 1997 takratno Smelt Olimpijo popeljal vse do zaključnega evroligaškega turnirja Final Four.

Par se je spoznal v Celju, kjer je Majda igrala košarko. Kasneje sta se preselila v Ljubljano in si tam ustvarila družino. "Ljudje so jo imeli blazno radi. Saj sem to vedel že prej, zdaj po njeni smrti pa sploh. Vsi so šokirani, vsi jokajo ... Majda je bila Božiček in dedek Mraz v eni osebi. Bila je pozorna, nikoli ni pozabila rojstnih dni prijateljev," je dodal Sagadin.

Zmago Sagadin Helios Domžale Crvena Zvezda | Avtor: ABA ABA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.