Šport > Košarka
316 ogledov

Iz Španije k Olimpiji

Profimedia
Novi član Olimpije je že igral v jadranski ligi.

Igro košarkarske ekipe Cedevite Olimpije bo na položaju organizatorja igre kreiral še en ameriški košarkar. To je Ryan Boatright, ki je v minuli sezoni nosil dres ekipe Texas Legends in španske Unicaje, so danes sporočili iz ljubljanskega kluba.

Boatright že ima izkušnje z ligo Aba, v tekmovalni sezoni 2016/17 je nosil dres takratne zagrebške Cedevite, z Ljubljančani pa je 26-letni organizator igre podpisal enoletno pogodbo.

Le 180 cm visoki organizator igre je igral za univerzo Connecticut, v dresu te ekipe je leta 2014 osvojil naslov prvaka študentske lige NCAA. Imenovan je bil v najboljšo peterko zaključnega turnirja, na finalni tekmi pa je v 38 minutah igre dosegel 13 točk, zbral pa še šest skokov in štiri podaje.

V ligi NBA ni nastopil, igral pa je za razvojno ekipo Detroita - Grand Rapids Drive. Bil je tudi član italijanskega Orlandina, kitajskega moštva Guangzhou Long-Lions, po zagrebški Cedeviti pa je igral tudi za turški Bešiktaš, Agua Caliente Clippers, Texas Legends in Unicajo. V dresu španskega kluba je nastopil tudi v evropskem pokalu in na šestih odigranih tekmah v povprečju beležil 6,7 točke, 2,2 podaji in 1,2 skoka.

"Zelo vesel sem, da sem se pridružil Cedeviti Olimpiji. Komaj čakam, da prispem v Ljubljano, in da se pripravljalno obdobje začne. Veselim se nove sezone in možnosti, da spišemo zgodbo o uspehu. Zahvaljujem se za zaupanje," je ob podpisu pogodbe dejal Boatright.

"Ryan Boatright je izjemen strelec, ki je sposoben doseči veliko število točk, skupaj s Codijem Millerjem-McIntyrejem pa bosta skrbela za organizacijo napada naše ekipe. Za razliko od Codija, Ryan ni klasičen organizator igre, zato upam in mislim, da bo predstavljal enigmo za naše tekmece, saj lahko doseže koš na več različnih načinov. Izjemno pomembno je tudi dejstvo, da je Boatright že igral v Ligi ABA in v tekmovanjih na najvišji evropski ravni, tako da ima potrebne izkušnje, da se resnično hitro prilagodi ekipi in tekmovanjih, v katerih bomo nastopali," pa je povedal športni direktor Ljublajnčanov Sani Bečirović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice