Šport > Košarka
490 ogledov

Cedevita Olimpija pripeljala še Američana

Mikael Hopkins Profimedia
Ljubljanski klub se je okrepil tudi pod košem.

Pri Cedeviti Olimpiji še naprej pospešeno sestavljajo ekipo za naslednjo sezono. Tokrat se je ljubljanska zasedba okrepila pod košem, dvoletno pogodbo je podpisala z ameriškim krilnim centrom Mikaelom Hopkinsom, ki je v minuli sezoni nosil dres bolgarskega Balkana.

V Združenih državah Amerike je Mikael Hopkins obiskoval srednjo šolo DeMatha ter elitni kolidž Georgetown. Za slednjega je v štirih sezonah zaigral na 128 tekmah in v povprečju dosegal 4,9 točke in 3,8 skoka na tekmo. Mednarodno kariero je začel pri turškem Istanbulu, po eni sezoni igranja v Carigradu pa se je za dve sezoni preselil v Samsun.

Marko Simonović Cedevita Olimpija Šport Nova okrepitev svetovni in olimpijski podprvak

Evropski košarkarski javnosti je Hopkins postal znan v tekmovalni sezoni 2018/19, v kateri je nosil dres bolgarskega Balkana in bil soigralec povratnika v vrste Zmajev, Mirka Mulalića, s katerim bo združil moči tudi v novi sezoni. Hopkinsove dobre predstave so mu prislužile nagrado za najboljšega krilnega košarkarja v Fibinem Europe Cupu, bil pa je tudi največji razlog, da se je Balkanu uspelo prebiti v končnico tega evropskega tekmovanja. Hopkins je v povprečju dosegal 14,7 točke, 8,3 skoke, 2,4 podaje in 2,1 blokade na tekmo, s tem izkupičkom pa je bil tudi najboljši bloker tekmovanja. Z indeksom 19,4 je bil tretji najboljši v statistični kategoriji, hkrati pa je bil četrti najboljši skakalec tekmovanja.

V minuli sezoni je Hopkins v bolgarskem državnem prvenstvu v povprečju beležil 16,5 točke, 9,2 skoka, 1,1 blokado in 1,1 pridobljeno žogo v 25,5 minutah igre.

Izjave ob podpisu pogodbe:

Sani Bečirović, športni direktor KK Cedevita Olimpija Ljubljana:
"Mikael Hopkins je zagotovo ime, ki je morda nekoliko neznano navijačem in se giblje pod radarjem v evropski košarki. V minuli sezoni je bil član bolgarske ekipe Balkan, ki je osvojila naslov bolgarskega državnega prvaka, Hopkins pa je bil eden izmed ključnih mož tega moštva. Med drugim se je ekipi uspelo prebiti iz skupinskega dela Fibinega Evropskega pokala. Gre za izjemno vsestranskega košarkarja, ki lahko igra na dveh igralnih položajih, s tem pa se vklaplja v našo idejo in željo, da v moštvo pripeljemo košarkarje, ki lahko izpolnijo to našo željo."

Finale Eurobasket, Slavje Igralski kader Šport Cedevita Olimpija pripeljala veliki okrepitvi, podpisal še en evropski prvak

Slaven Rimac, glavni trener KK Cedevita Olimpija Ljubljana:
"Mikael Hopkins je igralec, ki bo pokril igralna položaja centra in krilnega centra. Vidimo ga kot košarkarja, ki nam lahko da dodatno dimenzijo na položaju petice, ki odpira prostor pod košem s svojim metom, na poziciji štirice pa izkoristi svojo hrbtno igro proti košu. Menim, da bo dobra alternativa na svojih položajih, in da bo zaradi njegove prisotnosti naša igra raznovrstna. Za seboj ima odlične tri, štiri sezone v nekoliko manj močnih ligah, prihaja pa z zelo dobre ameriške univerze, zato mislim, da se bo dobro vklopil v ekipo, in da bo napravil korak naprej v svoji karieri."

Mikael Hopkins, igralec KK Cedevita Olimpija Ljubljana:
"Želim se zahvaliti Košarkarskemu klubu Cedevita Olimpija Ljubljana za priložnost, da se lahko pridružim moštvu. Veselim se izzivov in dejstva, da nam bodo v prihajajoči sezoni nasproti stali močni tekmeci, in da se bomo predstavljali v dveh močnih evropskih tekmovanjih. Moj prijatelj Mirko Mulalić mi je zaupal številne lepe stvari o Ljubljani in navijačih, in veselim se, da bom kmalu stopil na parket in zaigral."

Martin Krampelj Creighton Prestop Šport Cedevita Olimpija iz ZDA pripeljala obetavnega Slovenca
Komentarjev 1
  • andrej084 14:41 19.julij 2019.

    Kje je JUSUF SANON, največji talent, ki je kdaj koli igral v Olimpiji. Verjetno ga je Olimpija prodal aza 20mio. EUR v NBA?