Šport > Košarka
1169 ogledov

Cedevita Olimpija pripeljala veliki okrepitvi, podpisal še en evropski prvak

KK Cedevita Olimpija Reševalni pas/Twitter
Mirko Mulalić je znova košarkar Cedevite Olimpije.

Po dveh sezonah je košarkarski dres Cedevite Olimpije znova oblekel Mirko Mulalić, so sporočili iz slovenskega prvoligaša. Enaintridesetletni in 195 centimetrov visok igralec, ki se najbolje znajde na mestu branilca ali krila, je podpisal dveletno pogodbo.

Mulalić je sicer otrok ljubljanskega košarkarskega kluba. Zadnji sezoni je preživel pri Sixt Primorski in bolgarskem Balkanu.

Mulalić je prvo priložnost v dresu članske ekipe Olimpije dobil v sezoni 2007/08. Pred tem je med letoma 2004 in 2007 nosil dres mlajše članske ekipe, leta 2008 pa je kot posojeni igralec igral za kranjski Triglav. Istega leta je nato stopil na parket v barvah škofjeloškega TCG Mercatorja, kjer se je zadržal dve sezoni, nato pa leta 2010 prestopil k Geoplinu Slovanu.

Martin Krampelj Creighton Prestop Šport Cedevita Olimpija iz ZDA pripeljala obetavnega Slovenca

Na slovenskih tleh je nosil še drese Velikih Lašč, Grosupljega, Hopsov s Polzele, pred začetkom tekmovalne sezone 2014/15 pa je odšel k novomeški Krki. Leta 2016 se je za eno sezono vrnil k zmajem, nato leta 2017 odšel v Sixt Primorsko, sezono 2018/19 pa je preživel v Bolgariji, pri tamkajšnjem Balkanu.

Mirko Mulalić | Avtor: Facebook Facebook

V ligi Aba je Mulalić prvič zaigral v dresu Krke in v sezoni 2014/15 v povprečju beležil 9,1 točko, 2,9 skoka in 1,1 podajo na tekmo. Na regionalni sceni je ljubljanski ostrostrelec nazadnje igral pri Sixt Primorski, ki je v sezoni 2017/18 nastopala v ligi Aba 2, Mulalić pa je bil s 13,1 točko na tekmo najboljši strelec Koprčanov v tem tekmovanju.

Leta 2017 je Mulalić z zmaji postal državni prvak, v svoji karieri pa je med drugim tudi štirikrat (2015, 2016, 2017, 2018) posegel tudi po naslovu pokalnega prvaka. V minuli sezoni je z Balkanom postal bolgarski prvak, klub pa je poleg bolgarskega državnega prvenstva nastopal še v Fibinem evropskem pokalu. V slednjem je Mulalić zaigral na 13 tekmah in v 26,6 minutah igre dosegal 8,1 točko, 3,2 podaji in 2,2 skoka na obračun, v bolgarskem državnem prvenstvu pa je na 33 tekmah v 17,3 minutah igre beležil 5,2 točki, 1,5 podaje in 1,0 skok na tekmo.

 

Po Mulaliću se je v Ljubljano vrnil še Zagorac

 

Po Mirku Mulaliću je slovenski košarkarski prvoligaš Cedevita Olimpija razkril še drugo današnjo okrepitev. V slovensko prestolnico se je vrnil Saša Zagorac, otrok ljubljanskega kluba ter s slovensko reprezentanco evropski prvak leta 2017. Izkušeni igralec, ki se najbolje znajde na položaju krila ali krilnega centra, je podpisal dveletno pogodbo.

Zagorac bo s svojimi 35 leti eden od najbolj izkušenih košarkarjev Cedevite Olimpije v prihajajoči tekmovalni sezoni. Zagorac je svojo košarkarsko pot začel v takratni Union Olimpiji, zaigral pa je za vse klubske kategorije in že v sezoni 2003/04 z zmaji tudi osvojil naslov državnega prvaka.

Kariera je Ljubljančana vodila v številne evropske klube, nekaj časa pa se je Zagorac potikal tudi po Iranu, kjer je v sezoni 2010/11 nosil dres Shiraza. Pred tem je štiri sezone preživel v Španiji (Melilla, Gandia, Menorca), sezono poprej pa je bil s povprečjem 18,8 točke in 5,3 skoka na tekmo najboljši strelec slovenskega državnega prvenstva kot igralec Postojne.

Edo Murić Cedevita Olimpija Šport Prva okrepitev Edo Murić, znan tudi trener

Sezono 2012/13 je Zagorac začel v Imoli, sledila pa je vrnitev v Slovenijo, kjer je v dresu Grosuplja sezono sklenil s povprečjem 17,5 točke in 7,1 skoka na tekmo ter znova osvojil lovoriko najboljšega strelca slovenskega državnega prvenstva. Njegove dobre igre v dresu Zlatoroga iz Laškega v tekmovalni sezoni 2014/15 (18,9 točke in 7,7 skoka) so mu prislužile naslov najbolj koristnega igralca lige, lovorika najboljšega strelca državnega prvenstva pa je znova končala v njegovi vitrini.

Saša Zagorac | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Sledila je vrnitev k Union Olimpiji, v sezoni 2016/17 je igral za bolgarski Lukoil Academik in rusko Parmo Basket, sezono 2017/18 je začel v madžarskem Sopronu, sklenil pa v dresu novomeške Krke.

Lansko sezono je začel pri moštvu Al-Riffa v Bahrajnu, zaključil pa jo je pri poljskem Trefl Sopotu, za katerega je na trinajstih tekmah v povprečju beležil 13,8 točke, 5 skokov ter 1,7 podaje na srečanje v državnem prvenstvu Poljske.

Keifer Sykes Tržnica Šport V Cedevito Olimpijo odlični Slovenec in obetavni Američan? Slaven Rimac "Uživali boste" Šport S poletne lige NBA na klop Cedevite Olimpije
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice