Čeferin angažiral slavnega svetovalca

Foto: EPA
Foto: EPA
Legendarni nogometni zvezdnik po novem svetovalec Aleksandra Čeferina.
Oglej si celoten članek

44-letni Luís Figo bo delal na različnih projektih tehnične narave nogometa, kot so denimo pravila, in bo tudi vodilna osebnost ambasadorskega programa, so sporočili iz Uefe.

Foto: Profimedia Luis Figo

"Luís Figo je bil fantastičen igralec, zgledna osebnost tako na kot izven igrišča. Je visoko spoštovana oseba v nogometu, zato sem zelo vesel, da se je pridružil naši ekipi. Njegovo veliko nogometno znanje bo veliko prineslo Uefi," je za spletno stran Uefe povedal Aleksander Čeferin.

Edinstven trenutek Čeferin nagovoril v slovenskem jeziku

Figo je za Portugalsko odigral 127 tekem, leta 2004 se je z reprezentanco uvrstil v finale domačega evropskega prvenstva. Na klubski ravni je igral za lizbonski Sporting, Barcelono, Real Madrid in Inter. Leta 2000 je prejel zlato žogo.

Čeferin je že na začetku mandata izpostavil, da želi v delo zveze vključiti čim več nekdanjih igralcev; tako sta se na začetku leta Uefi že pridružila Nadine Keßler, ki je sedaj že vodja ženskega nogometa, ter kot svetovalec Dejan Stanković.

Liga narodov Slovenija pričakovano v tretji skupini

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.