Čeferin pri Platiniju: "Želja polfinale EP!"

Foto: uefa.com Predsednika Aleksander Čeferin (levo) in Michel Platini v Nyonu. (Foto: Uefa.com
Uradna spletna stran Uefe poroča, da je novi predsednik NZS Aleksander Čeferin v sredo obiskal predsednika Michela Platinija. "Imamo reprezentanco za polfinale EP," je med drugim izjavil Čeferin.
Oglej si celoten članek
Še pred nekaj meseci nisem niti pomislil na to, da bi postal predsednik zveze, zdaj pa sem po nekaj mesecih tukaj. To je velika čast.
Aleksander Čeferin

"Novi predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS), Aleksander Čeferin, je obiskal hišo evropskega nogometa v Nyonu," so zapisali na uradni spletni strani Evropske nogometne zveze (Uefa). Čeferin se je srečal s predsednikom Uefe Michelom Platinijem in ostalimi funkcionarji organizacije, njihovi pogovori pa so potekali predvsem okrog razvoja slovenskega nogometa.

"To je zame zelo pomembno," je za uefa.com o svoji februarski izvolitvi povedal Čeferin. "Še pred nekaj meseci nisem niti pomislil na to, da bi postal predsednik zveze, zdaj pa sem po nekaj mesecih tukaj. To je velika čast."

Smo majhni, a smo pogumni. Moja želja bi bila, da bi igrali vsaj v polfinalu naslednjega evropskega prvenstva na Poljskem in v Ukrajini. Mislim, da imamo moštvo, ki je tega sposobno.
Aleksander Čeferin

Čeferin se je razgovoril tudi o pomembnosti Uefe za slovenski nogomet: "Uefa je eden najbolj pomembnih partnerjev NZS, kot tudi širšega slovenskega nogometa. Njena finančna pomoč predstavlja kar 24 odstotkov vseh prihodkov NZS. Zahvaljujoč HatTrick projektu smo zgradili 21 igrišč z umetno travo in 71 mini igrišč," je povedal predsednik NZS in še poetično dodal:

"Smo majhni, a smo pogumni. Moja želja bi bila, da bi igrali vsaj v polfinalu naslednjega evropskega prvenstva na Poljskem in v Ukrajini. Mislim, da imamo moštvo, ki je tega sposobno."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.