Šport > Nogomet
4 ogledov

Čeferin pri Platiniju: "Želja polfinale EP!"

Predsednika Aleksander Čeferin (levo) in Michel Platini v Nyonu. (Foto: Uefa.com uefa.com
Uradna spletna stran Uefe poroča, da je novi predsednik NZS Aleksander Čeferin v sredo obiskal predsednika Michela Platinija. "Imamo reprezentanco za polfinale EP," je med drugim izjavil Čeferin.
Še pred nekaj meseci nisem niti pomislil na to, da bi postal predsednik zveze, zdaj pa sem po nekaj mesecih tukaj. To je velika čast.
Aleksander Čeferin

"Novi predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS), Aleksander Čeferin, je obiskal hišo evropskega nogometa v Nyonu," so zapisali na uradni spletni strani Evropske nogometne zveze (Uefa). Čeferin se je srečal s predsednikom Uefe Michelom Platinijem in ostalimi funkcionarji organizacije, njihovi pogovori pa so potekali predvsem okrog razvoja slovenskega nogometa.

"To je zame zelo pomembno," je za uefa.com o svoji februarski izvolitvi povedal Čeferin. "Še pred nekaj meseci nisem niti pomislil na to, da bi postal predsednik zveze, zdaj pa sem po nekaj mesecih tukaj. To je velika čast."

Smo majhni, a smo pogumni. Moja želja bi bila, da bi igrali vsaj v polfinalu naslednjega evropskega prvenstva na Poljskem in v Ukrajini. Mislim, da imamo moštvo, ki je tega sposobno.
Aleksander Čeferin

Čeferin se je razgovoril tudi o pomembnosti Uefe za slovenski nogomet: "Uefa je eden najbolj pomembnih partnerjev NZS, kot tudi širšega slovenskega nogometa. Njena finančna pomoč predstavlja kar 24 odstotkov vseh prihodkov NZS. Zahvaljujoč HatTrick projektu smo zgradili 21 igrišč z umetno travo in 71 mini igrišč," je povedal predsednik NZS in še poetično dodal:

"Smo majhni, a smo pogumni. Moja želja bi bila, da bi igrali vsaj v polfinalu naslednjega evropskega prvenstva na Poljskem in v Ukrajini. Mislim, da imamo moštvo, ki je tega sposobno."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.