Čehi Madžare poslali domov

Foto: Epa Madžari so se ekspresno poslovili od evropskega prvenstva.
Foto: Epa Madžari so se ekspresno poslovili od evropskega prvenstva.
Iz predtekmovalne skupine D so se v nadaljevanje tekmovanja uvrstile Španija, Češka in Danska.
Oglej si celoten članek

Reprezentanca Češke je po presenetljivi zmagi nad Dansko v zadnjem kolu skupine D premagala Madžarsko (33:27) in se uvrstila v drugi tekmovanja, tja bo prenesla dve točki.

Čehi, ki so prvenstvo začeli s katastrofalnim porazom proti Španiji, so proti Madžarom vodili praktično celotno tekmo, ob polčasu so bili spredaj z izidom 15:11. V nadaljevanju so se Madžari nekajkrat približali le na dva gola zaostanka, a več jim ni uspelo in od EP so se poslovili brez osvojene točke. 

Pri Čehih je blestel Ondřej Zdráhala, zabil je kar 14 zadetkov. Pri poražencih je bil najbolj učinkovit Mate Lekai z devetimi goli.

Foto Slovenija gre naprej, medalje spet na vidiku!

Foto: Epa Danska EP v rokometu

V sklepnem obračunu skupine D je Danska zgnala Španijo (25:22) in tako poskrbela, da se bodo vse tri reprezentance, ki so si zagotovile napredovanje, v drugi del odpravile s po dvema točkama.

Danci so vodili skozi večino tekme in kljub naletom tekmecev uspeli zadržati prednost vse do konca. Za zmagovalce je Peter Balling Christensen zabil osem golov, šest jih je dodal Mikkel Hansen. Pri poražencih je Alex Dujshebaev dosegel šest zadetkov.

Skupina C Makedonci proti Nemcem ubranili prvo mesto

EP v rokometu (skupina D), 3. kolo:

Češka - Madžarska 33:27 (15:11)
Zdráhala 14, Lekai 9.

Španija - Danska 22:25 (13:14)
Balling Christensen 8, Hansen 6; Dujshebaev 6.

LESTVICA:
1. Španija 4 točke
2. Danska 4
3. Češka 2
4. Madžarska 0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.