Šport
5420 ogledov

Slovenija gre naprej, medalje spet na vidiku!

rokomet evropsko prvenstvo 2018
1/28
Saša Despot
Slovenska rokometna reprezentanca je v Zagrebu odigrala odločilno srečanje za preboj v drugi del evropskega prvenstva.

Za preboj v drugi del prvenstva je Slovenija potrebovala vsaj remi proti Črni gori, z dobro obrambo v drugem polčasu je zasedba Veselina Vujovića dosegla zastavljeni cilj in prišla do prve zmage na turnirju (28:19).

Od ponedeljkove sporne tekme z Nemčijo se je v slovenskem taboru dogajalo veliko, v sredo popoldne pa je vodstvo RZS oznanilo, da se skrajnega ukrepa - odhoda z evropskega prvenstva - ne bodo poslužili. Vseeno je ekipi pretila pot domov, toda igralci so se uspeli zbrati in ostati v igri za polfinale.

RZS Zagreb Franjo Bobinac RZS odločila Šport Znana usoda slovenske reprezentance

Makedonija je z remijem proti Nemčiji (25:25) osvojila prvo mesto v skupini C in bo v nadaljevanje prvenstva prenesla tri točke, Nemci so si zagotovili drugo mesto in bodo v nadaljevanje prenesli dve točki. Slovenija bo v drugi del, ki se bo igral v Varaždinu, prenesla eno točko. Tam jo čakajo tekme s Španijo, Dansko in Češko, vse omenjene ekipe bodo v nadaljevanje turnirja prenesle po dve točki. Drugo mesto in s tem boj za medalje je torej še kako odprt.

Nemčija Makedonija EP v rokometu Skupina C Šport Makedonci proti Nemcem ubranili prvo mesto

Začetek obračuna je minil v izenačenem ritmu, po devetih minutah je bil izid poravnan (4:4), črnogorsko mrežo je s črte sedmih metrov polnil Marko Bezjak. Slovenija si je dva gola prednosti prvič priigrala v 18. minuti po zadetku Žige Mlakarja in črnogorska klop je vzela minuto odmora, po kateri pa je bil izid hitro spet izenačen (8:8), ko je še četrtič zadel Dragan Lipovina.

V 24. minuti, pri vodstvu Slovenije za gol (10:9), je bil zaradi zaradi neprimernega posredovanja izključen Gregor Potočnik in odšel pod predčasno prho. To je botrovalo naletu Črnogorcev, ki so prešli v rahlo prednost (11:12). Toda že do polčasa se je stanje spremenilo in na glavni odmor je Vujovićeva četa odšla s prednostjo (14:13), tudi s pomočjo razpoloženega vratarja Urbana Lesjaka.

Češka Madžarska EP v rokometu Skupina D Šport Čehi Madžare poslali domov

Drugi polčas je Slovenija začela s čvrsto obrambo in si po nekaj minutah nabrala otipljivo prednost (17:14). V 42. minuti je Borut Mačkovšek še povišal prednost (20:16), slovenska obramba na čelu z Lesjakom pa je delovala trdno. Sredi drugega polčasa je kazalo še bolje (22:17). Ko je enajst minut pred koncem zadel Gašper Marguč (24:18), se je okrog 3000 slovenskih navijačev v zagrebški Areni, na čelu s predsednikom Borutom Pahorjem že odkrito veselilo.

Do konca tekme je razlika vseskozi rasla, Črnogorci so bili povsem razbiti, in na koncu je Slovenija prepričljivo zmagala ter si nabrala samozavest pred nadaljevanjem turnirja.

Najučinkovitejši Slovenec je bil Marguč s šestimi goli, pet jih je dosegel Bezjak, štiri pa Blaž Blagotinšek. Za Črnogorce je Ševaljević dosegel šest golov, Lipovina je štirikrat zatresel mrežo.

Matevž Skok je v vratih Slovenije zbral štiri obrambe, Lesjak v drugem polčasu sedem. Črnogorska vratarja sta skupaj ubranila štiri strele.

EP v rokometu (skupina C), 3. kolo:

Slovenija - Črna gora 28:19 (14:13)
Marguč 6, Bezjak 5, Blagotinšek 4; Ševaljević 6, Lipovina 4.

Nemčija - Makedonija 25:25 (12:11)
Weinhold 8, Gensheimer 5; Taleski 6, Manaskov, K. Lazarov po 5.

LESTVICA:
1. Makedonija 5 točk
2. Nemčija 4
3. Slovenija 3
4. Črna gora 0

Komentarjev 2
  • blueone 23:15 17.januar 2018.

    Dobra tekma, čestitke fantom za zmago

  • Sabir 23:11 17.januar 2018.

    Cestitam !!!!! Cestitam tudi Hrvatom na sojenju to se vidi postenost naroda

Sorodne novice