Šport
5420 ogledov

Znana usoda slovenske reprezentance

RZS Zagreb Franjo Bobinac RZS/Twitter
Predsedstvo Rokometne zveze Slovenije (RZS) se je na seji v Zagrebu odločalo o usodi slovenske reprezentance v nadaljevanju prvenstva.

Po dveh milo rečeno spornih tekmah proti Makedoniji in Nemčiji, ko je Slovenija postala žrtev sodnikov, so na RZS za sredo sklicali izredno sejo predsedstva, na kateri so razpravljali o morebitnem protestnem odhodu z evropskega prvenstva.

nemška rokometna reprezentanca Kritika Vujovića Šport Hrvata stopila na stran Nemčije in sodnikov

Že pred sejo so zaokrožile informacije, da se skrajni ukrep najbrž ne bo uresničil, igralci pa so že pred tem napovedali, da bodo podprli vsakršno odločitev zveze. Sprejet je bil pričakovan sklep o nadaljevanju igranja na EP 2018, člani predsedstva so odločitev sprejeli soglasno. 

Slovence tako drevi ob 20.30 v zagrebški Areni čaka zadnja tekma skupinskega dela s Črnogorci. Slovenija bo v primeru poraza končala nastope na EP, v primeru neodločenega izida ali zmage se bo prebila v drugi del tekmovanja.

Rokomet analiza Videoanaliza Šport Če je to res, je kraja še večja

"Razpravljali smo o aktualnih situacijah. Odločitev je bila soglasna, nadaljujemo s tekmovanjem," je na novinarski konferenci po seji povedal predsednik RZS Franjo Bobinac.

"Po našem mnenju sta bili prvi dve tekmi nepravični do slovenske reprezentance. Če je šlo pri prvi bolj za sodniški kriterij, je šlo pri drugi za materialno kršenje pravil. Odločili smo se, da ostanemo v dobro športa. S pritožbami bomo nadaljevali, v 21 dneh bomo vložili pritožbo na arbitražo EHF," je razkril prvi mož slovenskega rokometa in dodal, da želi biti RZS gonilna sila sprememb, ki bodo izboljšale sojenje v rokometu, ob tem pa kot odličen zgled izpostavil Evropsko nogometno zvezo (UEFA) pod vodstvom Aleksandra Čeferina.

"Želimo, da RZS na nek način postane uvajalec in motor sprememb v razvoju tega našega lepega športa. Dogajajo se stvari, ki niso dobre, predvsem želimo z vidika sojenja spodbuditi nekatere spremembe, ki bodo povzročile bistveno jasnost pravil, ki bodo zmanjšale subjektivno vlogo sodnikov in omogočili njihovo nadaljnje izobraževanje. Danes imamo situacijo, ko imamo igralce, ki so na terenu veliki profesionalci, sodijo pa jim amaterji," je pojasnil Bobinac.

Veselin Vujović "Zločin" in kazen Šport Bo moral s prvenstva naš selektor?

V sredo je navijače na sončni strani Alp ujezila še novica, da je disciplinska komisija EHF zavrnila drugostopenjsko pritožbo slovenske zveze, v povezavi s spornim zaključkom srečanja proti Nemcem. Pravniki opozarjajo, da so nadaljnji koraki RZS, ki je napovedovala boj do konca, omejeni. Nejasnosti pa so ostale glede morebitne kazni selektorju Veselinu Vujoviću.

Novinarsko konferenco po končani seji predsedstva RZS si lahko ogledate na spodnjem posnetku.

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Odloča EHF Šport Padla tudi druga pritožba, CAS pa ni opcija za Slovenijo

Komentarjev 1
  • sprehajalec 20:25 17.januar 2018.

    kaj je mar kdo res za hipec verjel, da bodo zapustili prvenstvo ali kaj? Pa fasali denarne kazni pa prepovedi nastopov pa to? ne vem zakaj takšna opereta in čemu je potrebna?