Šport
1397 ogledov

Padla tudi druga pritožba, CAS pa ni opcija za Slovenijo

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Saša Despot
Rokometna zveza Slovenije zaradi domnevno spornega sojenja na evropskem prvenstvu grozi s pritožbo na Mednarodno športno razsodišče (Cas) v Lozani ter s civilnimi tožbami.

Odvetnik Janez Pejovnik opozarja, da ima Evropska rokometna zveza EHF svoje razsodišče, ki odloča v tovrstnih primerih, zato Cas za ta primer sploh ni pristojen. Med ukrepi, s katerimi grozi RZS, so sicer odhod z evropskega prvenstva na Hrvaškem, pritožba na Mednarodno športno razsodišče Cas in civilnopravne tožbe. Disciplinska komisija EHF je RZS že zavrnila prvostopenjsko pritožbo, nato po poročanju Vala202 ni uspela tudi druga pritožba, RZS pa obljublja boj do konca.

Vprašanje je, kakšno pritožbo je vložila RZS, opozarja Pejovnik in dodaja: "Od tega je vse odvisno. Če so se napačno pritožili že na začetku, potem so možnosti za uspeh majhne. Če je izključno napačna sodniška odločitev predmet pritožbe, bo RZS najverjetneje izgubila."

"Civilna tožba ima še manj možnosti, saj se tu odpre vprašanje, koga bi v tem primeru RZS sploh tožila," pa je o možnosti civilnopravne tožbe dodal Pejovnik.

EHF ima svoj, samostojen organ, pravi odvetnik, arbitražno sodišče Evropske rokometne zveze, ki je v tem primeru zadolženo za razreševanje tovrstnega spora. Pejovnik pri tem opozarja: "Arbitraža EHF ne bo presojala o sodniški odločitvi."

"Po mojem mnenju bi lahko RZS imela nekaj možnosti v primeru, če je bila vsebina pritožbe predvsem glede načina in časa ogleda naknadnega videoposnetka sodnikov. Na podlagi videnega namreč sklepam, da je prav nemška reprezentanca od sodnikov zahtevala uporabo videotehnologije in še to po zaključnem žvižgu tekme," je sklenil Pejovnik.

Enako mnenje kot Pejovnik je na svojem twitterju objavil tudi odvetnik Blaž Tomažin Bolcar:

Komentarjev 1
  • Vseslovensko Združenje Malih D 14:53 17.januar 2018.

    VIDEOREPORTAŽA iz "Slovenskega središča" na Evropskem rokometnem prvenstvu v Zagrebu: www.youtube.com/watch?v=83xw3mXpfr8&feature=share

Sorodne novice