Šport
5440 ogledov

Seja RZS o tem, ali naj Slovenija zapusti EP

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Saša Despot
Rokometna zveza bo odločala o bojkotu evropskega prvenstva.

Rokometna zveza Slovenije bo o tem, ali naj slovenska reprezentanca zaradi spornega sojenja na evropskem prvenstvu v Zagrebu zapusti tekmovanje, odločala na sredini seji predsedstva. Ta bo ob 15. uri v Zagrebu v Hotelu Westin v Zagrebu. Seja bo sicer zaprta za javnost, po njej pa bodo v RZS pripravila novinarsko konferenco.

Na dnevnem redu seje predsedstva redu bo predvsem dogajanje na EP, saj sta glavni točki sojenje na evropskem prvenstvu 2018 Hrvaška in možnost odhoda slovenske reprezentance z evropskega prvenstva 2018.

V slovenskem taboru so se sicer znova pritožili na odločitev sodnikov in kasnejšo zavrnitev EHF, kar jim omogočajo pravila. "Lahko se pritožimo tudi na to odločitev, kar bomo tudi storili. V pripravi je nadaljnja pritožba, ki bo širša in bo zahtevala pregled vseh podrobnosti," je napovedal direktor moške reprezentance Uroš Mohorič. Rok za oddajo druge pritožbe se je iztekel ob 20. uri, tako da bomo prvi odgovor o usodi slovenske reprezentance na EP 2018 bržkone dobili jutri.

V slovenskem taboru resno razmišljajo tudi o civilni tožbi zoper Evropsko rokometno zvezo (EHF), izključena ni niti pritožba na Mednarodno športno razsodišče (Cas) v Lozani.
 
Komentarjev 1
  • Vseslovensko Združenje Malih D 14:57 17.januar 2018.

    VIDEOREPORTAŽA iz "Slovenskega središča" na Evropskem rokometnem prvenstvu v Zagrebu: www.youtube.com/watch?v=83xw3mXpfr8&feature=share