Šport
13240 ogledov

Slovenci zagrozili: Razmišljamo, da bi zapustili prvenstvo!

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Saša Despot
Slovenska rokometna reprezentanca se zaradi spornih sodniških odločitev na prvi in drugi tekmi EP v Zagrebu poigrava z idejo o radikalnem ukrepu.

Končno odločitev bo sprejelo predsedstvo Rokometne zveze Slovenije na čelu s predsednikom Franjem Bobincem, so povedali njeni predstavniki na novinarski konferenci v Zagrebu.

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Enotni Šport Nemci vso krivdo zvalili na Slovence

Slovenska moška rokometna reprezentanca se je v ponedeljek pritožila na razplet druge tekme na evropskem prvenstvu z Nemčijo, ki se je v okviru drugega kroga skupine C v Zagrebu končala z neodločenim izidom 25:25 (15:10).

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Javnost nori Šport "Največja kraja v zgodovini športa!"

Evropska rokometna zveza (EHF) je danes zavrnila pritožbo slovenske reprezentance. Končni izid tekme z Nemčijo (25:25) ostaja nespremenjen, Slovenija ima tako po dveh tekmah na računu eno točko. Odločitev EHF je v skladu z napovedmi poznavalcev, ki so opozarjali, da so možnosti za kakršnokoli spremembo zelo majhne.

Slovenci se lahko na odločitev EHF pritožijo do 20. ure.

blaž blagotinšek Pravila so jasna Šport Sramota! Tako so sodniki okradli Slovenijo

Šest sekund pred koncem dvoboja je Slovenija po golu Blaža Janca povedla s 25:24. Litovski sodniški par Gatelis-Mazeika je nato v sami končnici tekme po protestu nemške klopi uveljavil novo rokometno pravilo in po ogledu videoposnetka Blažu Blagotinšku, ki naj bi bil v trenutku zadnjega nemškega napada manj kot tri metre oddaljen od sredine igrišča, pokazala rdeči karton, Nemčiji pa dosodila sedemmetrovko. To je uspešno izkoristil Tobias Reichmann za končnih 25:25.

"Takoj po ponedeljkovi tekmi z Nemčijo, ko sem tudi napovedal pritožbo, sem dejal, da so vsi dogodki šli čez mejo normalnega in zdravega okusu. Zavoljo tega vodstvo RZS resno razmišlja, da zapusti evropsko prvenstvo. Zavedamo se vseh posledic te odločitve, ki bi jih predvsem čutili naši mlajši rokometni rodovi, a določene zadeve je potrebno spremeniti. Doslej smo bili vedno tiho in mirni ter brez komentarjev, zadeve smo skušali reševati na miren in normalen način, vsi dogodki v Zagrebu pa so šli čez vsako mejo.

generalni sekretar RZS Goran Cvijić

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Kaj mislite? Šport Tako točko Nemčije vidijo ostali rokomet evropsko prvenstvo 2018 Sledi pritožba SLO Šport Sodniki pojasnili, selektor meni, da je to cirkus
Komentarjev 8
  • Vseslovensko Združenje Malih D 15:00 17.januar 2018.

    VIDEOREPORTAŽA iz "Slovenskega središča" na Evropskem rokometnem prvenstvu v Zagrebu: www.youtube.com/watch?v=83xw3mXpfr8&feature=share

  • berto 13:32 16.januar 2018.

    ČE ODIDEMO BOMO POKAZALI SVOJO NEMOČ IN NAREDILI ŠKODO VSEM GENERACIJAM ROKOMETA POČAKAJMO ŠE TO TEKMO DA VIDIMO CELO SLIKO NATO PA JEBAJMO MATER CELI KRADLJIVI EVROPI NE SAMO EHF

  • gregor51 13:06 16.januar 2018.

    Fantje DOMOV -vsi sodniki so ukuženi zošpicami.