Šport
25601 ogledov

Sodniki pojasnili, selektor meni, da je to cirkus

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Saša Despot
Litovski sodniki in delegat se pri svoji odločitvi opirajo na zapisana pravila.

Slovenija je proti Nemčiji sila sporno osvojila le točko, litovski sodniški dvojec in delegat so se že po pisku zadnje sirene ob vodstvu slovenske rerezentance odločili za ogled posnetka. Ta je po nekaj minutah prinesel rdeči karton za Blaža Blagotinška in sedemmetrovko za Nemce. Po golu se je na semaforju izpisal izid 25:25.

"Nemci so protestirali, sodniki pa so si zato šli ogledati ponovljeni posnetek. Nato so na plan privlekli pravilo, ki ga razen sodnikov ne pozna prav nihče drug. To naj bi pravilo, da če v zadnjih sekundah niste od izvajalca centraoddaljeni tri metre, sledi kazen. Ker pa ni več pravega časa za izključitev, sledi sedemmetrovka. Prvič v življenju vidim, da se upošteva to pravilo. In seveda proti Sloveniji," je sodniško odločitev 'poizkusil' pojasniti besni selektor Veselin Vujović.

"Vprašal sem jih, zakaj so sodili sedemmetrovko nad Uwejem Gensheimerjem, ko ni bilo Vida Kavtičnika niti blizu. Izključili so ga, nato so izključili še Uroša Šerbeca. Zakaj se takrat ni pogledalo posnetka, če že imamo tehnologijo? Ostali smo pri štirih igralcih in Nemci so izenačili. Drugače niso imeli 'šans', da nas dobijo. Za mene je moja ekipa zmagovalec, čeprav smo osvojili le eno točko. Če bi bilo vse prav, bi imela Slovenija danes že štiri točke. Absurdno je, da imamo le eno točko, to pa boste vsi novinarji kmalu pozabili. Na koncu bomo šesti, osmi ali deseti in izpadlo bo, da so to slabi igralci, da je Vujović slab selektor ...To me boli. Preostane nam le, da se skoncentriramo na naslednjo tekmo in premagamo Črno goro," je še dejal Črnogorec na klopi Slovenije.

rokomet evropsko prvenstvo 2018 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

In zakaj je pred zadnjo nemško sedemmetrovko stopil v gol? "Pod takšnimi pogoji res ne vem, koliko časa bom še vse skupaj zdržal. Hotel sem narediti hec, šov, ker so to oni storili že prej. Oni so iz rokometa naredili šalo in cirkus. Zakaj se ne bi temu pridružil? A ker so ljudje okoli mene, igralci bolj disciplinirani, jaz sem pač takšen, kakršen sem že, smo na koncu spoštovali to odločitev. In jutri bo že vse pozabljeno," je odgovoril Vujović.

"Ko sem sodnike vprašal, zakaj pa niso prekinjali tekme, ko smo mi izvajali hiter center, okoli izvajalca pa je bilo polno Nemcev, so mi odvrnili, da smo dali zadetek. Zakaj pa potem niste izključili igralca, ki nas je oviral? 'Ne zdaj o tem' so mi odvrnili. Imamo pravila, ki jih tudi sodniki ne poznajo dobro."

"To je nova tehnologija. Dobro je, da se upošteva na slovenskih tekmah, vseeno smo le tehnološki narod. Smo država, ki je napredna. Zato razumemo tehnologijo," je sarkastično zaključil selektor.

Ta je nato hitro prekinil razgovor, ostal je namreč brez besed, na novinarski konferenci po tekmi pa brez dlake na jeziku izjavil, da 'je ta šport postal smešen, ker ga vodijo debili'.

Sledila bo pritožba Slovenije so sporočili iz reprezentance.

Komentarjev 14
  • matermila 08:11 16.januar 2018.

    Le kako se bojo Nemci pogledali v ogledalo?O sodnikih pa raje nebi.Nemci so tekmo izgubili,z izmišljenimi "novimi" pravili,pa so ukradli točko Sloveniji podkupleni sodniki.Vratar bi moral strelcu sedemmetrovke obrniti hrbet in ga pred celim svetom osramotiti,naši šampioni,pa bi morali bojkotirati ...prikaži več nadaljevanje prvenstva.Spakirati in na vlak.

  • Avatar darklord
    darklord 07:59 16.januar 2018.

    litovci so vecne prostitutke v EU, vedno lezejo v rit Nemcem, seveda Slovenija za njih ni zanimiva;

  • gregor51 07:31 16.januar 2018.

    Vodstvo naše reprezentanca bo (mogoče je že) uradno vložilo pritožbo zaradi evidentnega kršenja rokometnih pravil, s tem, da bo to omejeno samo na zadnjih 30 sekund! Zakaj gre? Sodnika sta po ogledu video analize zaradi kršenja sredine, po doseženem našem ...prikaži večm golu, izključila Blagotinška in posledično zaradi novega pravila Nemcem dosodila še sedemmetrovko. In kje je problem? Prvič, sodnika sta se na video analizo odločila, po posredovanju Nemške reprezentance, po rokometnih pravilih pa video analiz

Sorodne novice