Šport
691 ogledov

"Slovenija sodi med ekipe, ki so lahko prvak"

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Saša Despot
V nemškem taboru spoštujejo slovenske rokometaše.

Slovenski rokometaši na dosedanjih tekmah še niso ukanili Nemcev na velikih turnirjih, malo možnosti za to pa jim strokovnjaki pripisujejo tudi tokrat. Na zadnjih medsebojnih tekmah, v kvalifikacijah za letošnji turnir Stare celine, so bili Nemci obakrat prepričljivo boljši, v ljubljanskih Stožicah so slavili z 32:23, v Halleju pa s 25:20. Tudi njuni zadnji dvoboji na velikih turnirjih so se končali s porazi Slovenije: v letu 2016 je na poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru je Slovenija izgubila s 25:28 ter na evropskem prvenstvu na Poljskem z 21:25, na svetovnem prvenstvu v Katarju 2015 pa z 29:35.

"Na tekmi z Nemčijo mora biti naša obramba na najvišji možni ravni. Od prve do zadnje minute mora biti čvrsta in kompaktna, hkrati pa moramo preprečiti nemško tranzicijo v igri. V tem elementu igre so naši naslednji tekmeci izjemno močni, da ne govorim o njihovi zelo močni obrambi. Pri tem pa ne smemo pozabiti še na dva odlična nemška vratarja - Andreasa Wolffa in Silvia Heinevettra," je pred dvobojem, ki se bo začel ob 18.15 dejal selektor Slovenije Veselin Vujović.

"Prvenstvo smo začeli z velikim minusom, čeravno se ne morem znebiti občutka, da smo boljši od Makedonije. Pred nami sta še dve tekmi z Nemčijo in Črno goro, na njih se bo treba zbrati in strniti naše vrste ter na obeh igrati na zmago. Nemci so favoriti v naši skupini, a mi se ne bomo vnaprej predali, prav nasprotno - skušali jih bomo presenetiti," pa je povedal krilni igralec Gašper Marguč.

PAtrick Groetzki | Avtor: Epa Epa

Nemci Slovence, tudi kljub odlični statistiki na medsebojnih tekmah, spoštujejo. "Slovenija je ena najboljših reprezentanc v Evropi. Imajo dobre igralce na vseh položajih. Sodijo med šest, sedem ekip, ki lahko osvojijo to evropsko prvenstvo," nam je sicer še pred tekmo med Slovenijo in Makedonijo dejal nemški reprezentant Patrick Groetzki, ki je sicer samozavesten o možnostih Nemčije: "Smo branilci naslova in verjamem, da lahko tudi tokrat pridemo vsaj do polfinala. Imamo dovolj kakovosti za to."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice