Šport
447 ogledov

"Dobili smo udarec, nismo pa še padli"

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Saša Despot
"Edina svetla točka so bili navijači," je po prvi tekmi razmišljal slovenski reprezentant.

Slovenski rokometaši so se že začeli pripravljati na naslednjega nasprotnika na evropskem prvenstvu, to bo v ponedeljek ob 18.10 Nemčija, kljub temu pa še vedno minimalni poraz proti Makedoniji. Slovenci so klonili s 24:25, kar nekaj polemik pa je zbudilo sojenje romunskega sodniškega para din in Dinu. Nekateri slovenski rokometaši niso želeli komentirati sojenja, drugi so povedali svoje mnenje, med najbolj glasnimi kritiki pa je bil slovenski selektor Veselin Vujović.

"Lahko se spustim na takšno raven, vendar sem igralec in se ne bom. Ni potrebno, da se zdaj s tem obremenjujemo. Prav je, če je selektor že stopil na to stran, da skupaj držimo in se s tem strinjamo. Vseeno pa smo zgrešili preveč zicerjev. Preveč smo bili v krču, za nekatere igralce je bil to prvi nastop na takšnem tekmovanju," je po uvidnem porazu dejal organizator slovenske igre Miha Zarabec.

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Selektor Šport "Morda bi se moral posvetiti rudarstvu in ne rokometu" rokomet evropsko prvenstvo 2018 Odmevi po tekmi Šport "Sojenje? Kdor se spozna na rokomet, je videl vse"

"Prvi polčas je bilo še nekako v redu. Imeli smo napad celo za štiri gole prednosti, a ga nismo uspeli realizirati. V drugem polčasu nismo mogli odigrati hitrega centra. Vedeli smo, da bo vsak Makedonec, ki bo na tleh, tam ležal vsaj pol minute. Sodnika sta padla na to. Težko je potem razviti igro. Ne glede na to, sami smo zapravili tekmo. Je pa res, da nismo pokazali vsega. Rezerv je še dosti. Dobili smo udarec, nismo pa še padli," pravi čan nemškega Kiela.

rokomet evropsko prvenstvo 2018 | Avtor: Saša Despot Saša Despot
S sobotne tekme je potegnil le eno pozitivno reč: "Navijači so bili edina svetla točka. Po eni strani mi je žal, ker jim nismo vrnili v tej meri, kot so nam oni dali s tribune. Vsem v ekipi je žal, ker so nas prišli spodbujati v takšnem številu in smo izgubili. Brez skrbi, oddolžili se bomo. Vemo, zakaj smo tu. Naj še pridejo."

Slovensko četo zdaj čaka dvoboj z Nemci, ki so bili do zdaj na velikih tekmovanjih nerešljiva uganka za naše reprezentančne selekcije. "Nemce moramo zdaj dobiti. Na lep ali na grd način, jih moramo premagati. Vsi so proti nam. Stopiti moramo skupaj in razbiti, kar je pred nami," pravi Zarabec, ki je še dodal, da ima Slovenija največjo rezervo v agresivnosti.

 

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Kapetan: Šport "Upam, da navijači niso obupali"

 

"Ali padeš še globje, ali pa se dvigneš. Glede na vzdušje v ekipi, bomo stopili skupaj, se pobrali. Vemo, da si ne smemo več privoščiti kiksa. Vemo, kdo so Nemci, kolikokrat so nas premagali, na kakšen način smo izgubljali. To je dovolj velik motiv, da se dvignemo," meni nekdanji član Celja.

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.