Šport
3997 ogledov

"Morda bi se moral posvetiti rudarstvu in ne rokometu"

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Saša Despot
Selektor Slovenije ni skrival razočaranja po porazu proti Makedoniji.

Slovenski rokometaši so evropsko prvenstvo odprli z minimalnim porazom proti Makedoniji (24:25), kar nekaj slabe volje pa je v slovenskem taboru povzročil kriterij romunskih sodnikov. Med najglasnejšimi kritiki romunskega dvojca je bil selektor Veselin Vujović.

"Zamerim predvsem sebi. Priznam, da po 43 letih ukvarjanja z rokometom, ne poznam več rokometnih pravil, ne poznam kriterijev. V večini primerov ne vem, zakaj so bili moji igralci izključeni. Vprašal sem delegata, za koga se igra ta igra. Za navijače, za rokometaše, ali za ljudi, ki odločajo. V 90 odstotkih primerov nisem vedel, kaj sta sodila romunska sodnika. Če ljudje pri EHF ocenjujejo to sojenje kot dobro, mislim, da bi bilo pametno, da si postavim neke prioritete. Da se na primer ne ukvarjam več z rokometom, ampak se morda posvetim rudarstvu," je bil po tekmi piker slovenski selektor.

rokomet evropsko prvenstvo 2018 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Ne vem, kaj reči. Težko je izgubiti na takšen način. V trenutku, ko so bili delegirani sodniki, se je pri meni pojavil strah. Da bi bila to tekma, v kateri ne bi vedeli, kaj početi. V prvem polčasu smo imeli večkrat možnost, da bi pobegnili za več golov, a so si izmislili izključitve, ki jih ni v dvorani videl nihče drug. Zato sta se v naših vrstah pojavila strah in trema. A niso sodniki osnovni problem. Nismo imeli razpoloženega igralca na levem zunanjem položaju. Blagotinšek je zgrešil nekaj strelov. Na takšnih tekmah se to ne sme zgoditi."

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Skupina C Šport Šok za začetek prvenstva

"Smo pa sicer odigrali slabo tekmo, nismo imeli prave kemije in moči. Vse to nam je manjkalo. V prvem polčasu nas je v igri držal Matevž Skok. Če ga ne bi bilo, bi bila morda še večja razlika. Ob koncu prvega in na začetku drugega polčasa smo delali napake in ušli so nam na tri, štiri zadetke razlike. To je bilo kasneje zelo težko loviti. Dohiteli smo jih, povedli tudi za gol, a se potem spet ustavili. Na koncu smo znova naredili nekaj napak, brez njih bi morda izvlekli boljši izid. Čestitam Makedoniji za zmago, kaj naj drugega rečem? Mi bomo zamujeno morali nadoknaditi na drugih tekmah," je še dejal črnogorski strokovnjak.

rokomet evropsko prvenstvo 2018 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Kako zdaj proti Nemčiji? "Mislim, da bomo boljši, saj slabši kot danes, ne moremo biti. Danes smo igrali zelo slabo. Ob polčasu sem dejal, da če bomo tako nadaljevali, nas čaka poraz. Nisem videl moči te ekipe, predrznosti, brezobzirnosti. Tega je bilo le 15 minut v drugem polčasu, nato pa smo se znova ugasnili. Na tako velikih tekmovanjih moraš imeti neko kontinuiteto, moč."

rokomet evropsko prvenstvo 2018 Odmevi po tekmi Šport "Sojenje? Kdor se spozna na rokomet, je videl vse"

"Nemčija? Imamo, kar imamo. Skušali bomo spremeniti določene reči, da bi dobili Nemce in Črnogorce. Navijači in ljudje, ki vlagajo v ta šport, si to zaslužijo," je zaključil Vujović.

Komentarjev 3
  • sanela87 20:28 15.januar 2018.

    Lahko je zmgati ko sodis sam sebi ko ti pase penal si ga sodis ko so ti napot nasprotni igralci ga enostavno posljes ven za 2 min in to neki evrposki prvaki ccccc kaksna sramota za rokomet......

  • vladek 11:21 14.januar 2018.

    Od odličnih rokometaša si napravio grubijane.

  • dragec 09:51 14.januar 2018.

    ebiga, ni vsak dan uspešen

Sorodne novice