Šport
2335 ogledov

Slovence pričakali na peronu: "To so eni glavnih favoritov."

veselin vujović Matija Habljak/PIXSELL
Slovenska reprezentanca je prispela v Zagreb, kjer bo v soboto igrala prvo tekmo evropskega prvenstva 2018 z Makedonijo.

Slovenska rokometna reprezentana je prispela v hrvaško prestolnico, kjer bo odigrala tekme skupinskega dela EP 2018. Izbrance Veselina Vujovića, ki so v napeti končnici obračuna za tretje mesto na SP 2017 v Franciji premagali prav naše južne sosede, so na peronu pričakali hrvaški novinarji.

"Na evropsko prvenstvo je prispela reprezentanca Slovenije, bronasta z zadnjega svetovnega prvenstva v Parizu, kjer so v boju za bron premagali Hrvaško. Zagotovo ena od glavnih favoritk za medalje," je prihod slovenske reprezentance pospremil novinar 24sata.

Vujović je v pogovoru za tamkajšnje medije ocenil naše možnosti na EP. "Morali bomo marsikaj narediti, preden bomo prišli do medalje. Smo zelo osabljeni, vendar imamo dobro kemijo, kar je pomembneje od kvalitete. Zavedamo se, da bomo morali dati vse od sebe. Nismo favoriti, prepričani pa smo, da lahko z dobro igramo premagamo kogarkoli," je dejal in se dotaknil še pričakovanega dometa hrvaške reprezentance.

slovenska rokometna reprezentanca Z vlakom na EP Šport Slovence obiskal prav poseben gost

"Hrvaška je močna reprezentanca. Prepričan sem, da bo prišla do polfinala, potem pa bomo videli, kaj se bo zgodilo. Tu so še dobre reprezentacne, kot so Danska, Nemčija, Francija... Švedska, Norveška in Slovenija lahko presenetijo. Bomo videli, kdo bo vzdržal vse napore, ki jih prinašajo velika tekmovanja," je povedal Vujović.

Ob vprašanju, ali bi pristal na finale Hrvaška - Slovenija, je nasmejan priznal: "Razmislil bi, vendar bi podpisal."


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.